Forum > i40 VF

[i40 VF] problem z kluczem zbliżeniowym

<< < (3/6) > >>

Windus:
Cześć.

Panowie wiem, że temat stary ale może pomożecie.
Otóż chciałbym kupić i40.
Wszystko jest pięknie poza jednym ale...
Nie działają oba kluczyki - otwieranie/zamykanie.
Key Less działa poprawnie. Można otworzyć auto, odpalić i jechać.
Sprzedawca twierdzi, że jego syn wymienił baterie w obu jednocześnie i to spowodowało rozkodowanie kluczyków.
Podobno nie wolno wyciągać baterii z dwóch kluczyków jednocześnie - tak usłyszał w serwisie. Wg niego koszt naprawy ok. 160 zł - kodowanie kluczyków.
Ale dzwoniłem do tego samego serwisu i panowie nie kojarzyli tematu.
Twierdzili, że to może być coś innego ale też może tyko rozkodowanie.
Ogółem koszt od 250 zł - kodowanie do 1900 zł pilot plus kodowanie (za kluczyk).
Także spory rozstrzał.
W drugim serwisie w innym mieście podobne ceny.
Dzwoniłem do kilku ludzi zajmujących się naprawą kluczyków i mówią, że dość dziwna sprawa, że padły 2 jednocześnie.
Dodatkowo podobno nie ma znaczenie, że wyciąga się baterie z dwóch jednocześnie.
Ma ktoś doświadczenie z takim przypadkiem?
Będę wdzięczny za pomoc.

p.s. kluczyki podono wysyłają sygnał ale są rozkodowane (wg lokalnego mechanika).

robaszek127:
Dziwna sprawa by dwa kluczyki się rozkodowały. Ja dorabiałem kluczyk to za zwykły z immo bez otwierania drzwi centralnym zapłaciłem 200zł w Łodzi. Za pełny wołają ok400zł z sterowaniek centralnym. Klucz dodatkowo płatny lub trzeba kupić taniej na ali.
Tu albo są dorobione tylko w tańszej wersji lub był jeden główny i ten się rozprogramował? Teraz jak nie masz na wzór to dorabiane będzie drogie. Mi gościu powiedział, że jakieś 1200zł zamiast tych 400.

Windus:
Każdy z kim rozmawiam twierdzi, że dziwna sprawa.
Sprzedawca mówi, że to serwis twierdzi, że nie można wyciągać baterii z dwóch kluczyków jednocześnie.
Lokalny "magik" mówi, że to bez znaczenia.
Ale wszyscy są zgodni, że to dość nietypowa sprawa.
Ogółem jutro miałem jechać po to auto ale się wstrzymam. 

robaszek127:
Nie wiem pierwszy raz słyszę o wyjmowaniu baterii w 2 pilotach. Przecież jak u mnie jeden pilot główny ma wszystkie funkcje a drugi jest tylko z funkcją zapalania. Zrobić to się da bo masz dwa kluczyki ale to już droższa opcja wyciągania z samochodu i kodowania kluczyków by centralny działał.
Jedynie co to tylko wtedy szukać taniego magika co to zrobi. Ja w Łodzi znalazłem najtańszego co wziął 200zł za podstawowy kluczyk. I zrobił to na poczekaniu. A tak  250-500 wołali.

Windus:
robaszek127 myślisz, że warto "pchać" się w takie auto?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej