Forum > Matrix / ix20
[ix20] [ix20] Zadowolenie rośnie razem z przebiegiem- wpisuj
ph71:
Prawie 84.000km przebiegu całkowitego od stycznia 2012, w tym 68.000 na LPG.
Oryginalne tarcze i klocki hamulcowe, akumulator (auto garażowane), nawet wycieraczki (rzadko mi padało :mrgreen: ).
Dwie akcje serwisowe: amortyzatory przód i hamulce z tyłu. Jak u innych.
Do poprawienia: komfort tłumienia i wyciszenie podwozia. Ale na gładkich i nowoczesnych cichych nawierzchniach bez większych uwag.
Największa wada: trzeszczenia plastików deski/podszybia, ostatecznie w moim egzemplarzu nie usunięte mimo różnych zabiegów ASO i moich. Nieefektywne zużycie paliwa na drogach typu S i A w kontekście prędkości i elastyczności. Wokół przysłowiowego komina spalanie do przyjęcia. Mój egzemplarz zważyłem dwa tygodnie temu korzystając z okazji i wyszło beze mnie równe 1300kg.
Generalnie auto bezawaryjne. Instalacja gazowa STAG-a, która wg niektórych znawców internetu miała rozpuścić silnik, do dnia wczorajszego pracowała bezproblemowo (jak i sam silnik). Serwisy średnio co 15.000km, i gazowe i olejowe.
Podsumowując, bardzo dobra propozycja na tzw. drugie auto w rodzinie, dzieci, szkoła, zakupy, ryby, grzyby,... Wystarczająca ilość miejsca, multifunkcjonalność nadwozia, wyposażenie i stosunkowo niskie koszty utrzymania.
Mam nadzieję, że właśnie takim autem stanie się dla obecnego nabywcy mojego doposażonego egzemplarza, gdyż właśnie wczoraj zostało sprzedane. Jeśli nabywca zechce, dopisze dalszą jego historię...
zbyniuw48:
IX 20 – benzyna 1,6 -11.2013 czyli 29 m-cy i przebieg 29 tys.km.
Przy przebiegu 2500 km wymiana amortyzatorów przednich. Musiały mieć jakiś feler fabryczny.
Z koniecznych napraw tylko wymiana żarówek świateł mijania i piór wycieraczek.
Poza tym z własnej fanaberii i na swój koszt zmieniłem zamocowanie tylnych amortyzatorów i same amortyzatory z firmy KYB. Pisałem o tym w innych tematach tego forum.
Dodatkowo zaraz na początku, kupiłem i zamontowałem osłonę silnika od spodu a żarówki świateł dziennych wymieniłem na LED-y. Bardzo sobie chwalę tę osłonę, bo silnik naprawdę czysty.
Ogólnie nie mam do swojego egzemplarza zastrzeżeń co do stanu technicznego i awaryjności. Nic nie trzeszczy i się nie łuszczy.
Oby tak dalej :-)
Do wad samochodu zaliczam twarde zawieszenie i słabe wytłumienie odgłosów toczenia. Zużycie paliwa w mieście (a to w moim wypadku ok 90% przebiegu) nie wzbudza entuzjazmu – ok. 8,5-9 l/100km.
Poza tym samochód bardzo praktyczny, zwrotny i jak na swoją wielkość bardzo dużo w nim miejsca.
Pozdrawiam wszystkich.
cepcio:
10.2011 - przebieg 55400 km/h - głownie miasto.
Poza okresowymi przeglądami (olej, filtry, świece):
- trzeszczenie plastików podszybia (gwarancja), nie skuteczne próby usunięcia usterki
- wymiana kierownicy i mieszka gałki (gwarancja), łuszczyła się skóra
- wymiana zegarów + zacisków hamulcy tylnich (gwaranacja, akcja serwisowa)
- wymiana alternatora (gwarancja), piszczał na wolnych obrotach
- wymiana przednich amortyzatorów (gwarancja) - akcja serwisowa
- wymiana tarcz i klocków (przód) przy 52500 km (TEXTAR), wcześniej klocki przód po ok. 25000 km (specyfika jazdy po mieście w ciągłych korkach)
- w planach tarcze i klocki z tyłu - równiez planuję TEXTAR
Generalnie samochód sprawuje się bardzo dobrze, komfortowy, wygodny. Wart uwagi. Mało awaryjny, nigdy mnie dotychczas nie zawiódł. W planie w czerwcu trasa PL - CRO - PL. Polecam.
kri$:
02.2011 - przebieg 42000 km
Poza okresowymi przeglądami (olej, filtry, świece):
- wymiana mieszka gałki i chromowej atrapy z przodu - bąble (gwarancja)
- wymiana zacisków hamulców tylnych (gwarancja, akcja serwisowa)
- wymiana przednich amortyzatorów (gwarancja) - akcja serwisowa
- wymiana tylnych amortyzatorów (zgoda Hyundai Polska)
- wymiana gąbki siedziska kierowcy (gwarancja)
auto bez awaryjne
jtytus:
04.2011 - przebieg 78800km
Gwarancja:
- zawór ciśnienia oleju
- rozrząd (wariator) - falowanie obrotów, problemy z obrotami na biegu jałowym (gasł)
Eksploatacja
- żarówka H27W/2 (przeciwmigielne)
- akumulator
Nie jest źle :-D
Nawigacja
[#] Następna strona