Forum > Matrix / ix20
[ix20] [ix20] Zadowolenie rośnie razem z przebiegiem- wpisuj
rekin323i:
Witam raz jeszcze reaktywacja,
Przyznam ze do założenia tego wątku skłoniły mnie skrajne opinie albo auto się notorycznie psuję albo jest na przysłowiową 5tkę.
WPISUJEMY SWÓJ PRZEBIEG i AKTUALNE NAPRAWY CO BYŁO ROBIONE
PS.Dla malkontentów chyba że się mylę przedstawiam ciekawe ogłoszenie ix20 z 2011 roku 1.4 benzyna z przebiegiem ponad 263000km, wg VINU auto jeździło zarówno na firme i nauce jazdy przez pewnień czas wiec warunki ekstremalne :roll:
Dodam 2 ekstra ZDJĘCIA istnieje możliwość że sprzeda się w weekend, licznik oryginalny i słynna kierownica jest ok po 200000 km uwag nie mam.
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/hyundai/m1036002175-hyundai-ix20-1-4i-i-vision-1e-eig-navigatie-parkeercamera.html?c=a2384ef0ece270f44503df9f8598c624&previousPage=lr
Wychodzi na to że naprawdę nie jest źle wiec kolejny postulat proponuje Euro trip po wzdłuż i wszerz nasz kontynent, to bedzie coś 5-7-10 Hyundai ix20 na wspólnej trasie !!!
[ Dodano: 2016-04-08, 21:37 ]
Zaczynę od siebie :-P
rocznik 2011/12 przebieg 42500km oryginalny
- wymiana zegarów Gwarancja
- wymiana amortyzatorów przód Gwarancja
- wymiana rezystora dmuchawy Gwarancja
+ przepalona żarówka H7 i H1 z przodu ( jedyny mój koszt )poza eksploatacją, cieszy mnie :-D
Wychodzi na to że Hyundai robi dobre auta bez zbędnej elektroniki czyli przyjacielskie dla kieszeni
KoTeK:
Przebieg 41 100 km
Rocznik - 2011/2012
Naprawy:
- włącznik światełka w schowku - 2 razy,
- zapadka w drzwiach - 1
- mieszek zmiany biegów - 2x - wymiana
- kierownica:
- wymiana na nową (łuszczy się skóra), po pół roku:
- sami obszyli skórą - super, zero problemów,
- trzeszczą plastiki na podszybiu (do naprawy) coraz bardziej irytujące
- uszczelnienie głowicy, gdzieś była smuga oleju....
- wymiana akumulatora (mój koszt).
Podsumowanie:
- wszystko w ramach gwarancji (oprócz akumulatora),
- chyba nie jest źle.
Milionik:
60212 km
-naprawa przedniej lewej szyby (problem z uszczelką)
-naprawa zacisków hamulcowych tył niestety bez wymiany klocków
-wymiana oświetlenia przód spaliła się mijania (ale wymieniłem wszystkie na wszelki wypadek)
-wymieniam też naprawy które się szykują wymiana amortyzatorów szczególne przód (stukają), świec (silnik ciepły ma falujące obroty)
To chyba wszystko autko głównie jeżdżone w mieście...
endriu:
55500 km przebieg
2010 rocznik
-wymiana zacisków przód tył (na gwarancji)
-wymiana kierownicy 2x za 3 razem obszyta w serwisie i do teraz jest ok (gwarancja)
-lakierowana tylna klapa bagażnika pękniecia lakieru (gwarancja)
-naprawa deski rozdzielczej trzeszczące plastki naprawę oceniam na 90% znowu coś tam się odzywa (na gwarancji)
-naprawa podnośnika przedniej szyby
-wymiana dwóch żarówek H7 mój koszt
-i w przygotowaniu umówiony na wymianę klocków hamulcowych.
Ogólnie zadowolony .
histe:
29000 km 2014r - niemal "zero" problemów. Prawie, bo pojawił się mały świerszcz w okolicach prawego rogu podszybia/ belki A ( ja już ściągnąłem, sprawdziłem i jest OK. chciałbym ściągnąć górę kokpitu ( może ktoś wie jak się do tego zabrać ?)
Z auta jestem zadowolony - dodatkowo wyciszyłem nadkola i trochę silnik.
Do zawieszenia się przyzwyczaiłem.
Na chwile obecną największy minus auta to słabe wytłumienie uszczelek okien
Nawigacja
[#] Następna strona