Forum > Matrix / ix20
[ix20] [ix20] Zadowolenie rośnie razem z przebiegiem- wpisuj
irekmiecz:
04.2011 - przebieg 38997 , niesamowite :mrgreen:
Poza standardowym corocznym serwisem ;
- Podczas drugiego przeglądu wymiana kilku elementów od hamulca postojowego w ramach akcji serwisowej.
- Po dwóch latach wymieniłem przednie wycieraczki na produkt firmy oximo .
Służą trzeci sezon i nie widzę potrzeby wymiany. Tylna montowana fabrycznie kwalifikuje się do wymiany.
- W ubiegłym roku (rok po pełnym serwisie klimatyzacji) uciekł czynnik chłodzący z układu klimatyzacji.
Panowie w ASO sprawdzili i nie znaleźli miejsca wycieku, napełnili (gratis :!: ) i do dziś jest w porządku.
- Był delikatny wyciek z uszczelnienia misy olejowej.
Podczas poprzedniego serwisu nie dość skutecznie usunięty, mam nadzieję że wczorajszy serwis będzie w pełni skuteczny (również nie ma pozycji na fakturze :!: )
- Przed wczorajszym przeglądem zgłaszałem nietypowy objaw - po pięciotygodniowym postoju kilkukrotnie na 20 może 30 sekund pojawił się sygnał dźwiękowy niezapiętych pasów, bez świecącej kontrolki. Od kilku dni już nie ma tego efektu a wczorajsze podłączenie pod komputer nic nie wykazało.
Nie wymieniałem żadnej żarówki ani świec zapłonowych.
Zdarza się usłyszeć trzeszczące plastiki pod przednią szybą.
Nie ma istotnych powodów do narzekań ;-)
Oby tak dalej :!:
wojbur:
25 miesięcy, 19800 km, naprawy:
-wymiana "komputera" od czujników ciśnienia w oponach przy 3400 km
-wymiana podświetlenia panelu sterowania elektrycznymi szybami, prawe tylne drzwi - 18200 km
Oprócz wspomnianych wyżej rzeczy standardowa obsługa - 2 przeglądy, sezonowa wymiana kół oraz w zeszłym tygodniu serwis klimatyzacji. W połączeniu ze spalaniem oscylującym w granicach 8 litrów zadowolenie z wyboru jest całkiem spore :)
[ Dodano: 2016-11-05, 22:23 ]
22000 kilometrów i niestety kolejne niemiłe przygody
-kontrolka ciśnienia w oponach znowu wariuje (ciśnienie prawidłowe)
-elektryka wariuje (co jakiś czas kierunkowskazy przestają działać, pomaga wyłączenie, wyjęcie kluczyka ze stacyjki, ponowny zapłon)
-samochód co jakiś czas zapala za 5-7 razem
-pomimo udania się do ASO następnego dnia po wystąpieniu w/w usterek serwis twierdzi, iż po podłączeniu do komputera diagnostycznego brak jest jakichkolwiek błędów.
Jak dla mnie te auto staje się totalną porażką, na szczęście nie jest moje. Mój 7 letni Chevrolet jest zdecydowanie bardziej niezawodny, a jako nowy kosztował 24 kzł mniej (oczywiście auto segmentu B, ix20 nie do końca wiem jak zaklasyfikować).
rekin323i:
Tym razem wersja słabsza 1.4 90km CVVT rocznik 2011 sprowadzona z Holandii, przebieg z ogłoszenia 276737km tym razem z instalacją firmy PRINS, z LUBRYFIKATOREM a mówili że ten silnik źle znosi gaz :) czyli dobry montaż załatwia wszystko.
Link do ogłoszenia które za kilka dni zniknie, wiec zdjęcie przebiegu auta poniżej to https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-ix20-1-4-cvvt-lpg-gaz-prinsblue-drivestart-stop-i-motionklimaserwis-ID6yV1bX.html#9fe5f05b7d
Mój dobija do 60000km i jedyna rzecz która wymieniałem to żarówka światła stop 5zł :)
kosmos2011:
--- Cytuj ---
--- Cytuj ---ZAŚWIADCZENIE Z TRANSPORTOWEGO DOZORU TECHNICZNEGO ZBIORNIKA LPG WAŻNE DO 2027 ROKU !
--- Koniec cytatu ---
--- Koniec cytatu ---
To od kiedy w auto jest zasilane LPG?
rekin323i:
Witaj Kosmos2011
--- Cytuj ---To od kiedy w auto jest zasilane LPG
--- Koniec cytatu ---
tego nie wiem nie ja sprzedaję, znalazłem tylko ogłoszenie co do wersji LPG w Holandii, Belgii, czy Włochy były takie wersje na sprzedaż lub konwersja na LPG przez niezależnych dealerów i w żadne sposób nie powodowała problemów na resztę auta ( bez silnika i układu wydechowego) ;-) wiec LPG do mojego 1.6 Gamma nie jest złym wyjściem ale rocznie robię 10-12000km to odpuściłem na razie :?:
U nas na krajowym rynku model lekko zapomniany przez importera bo czy 2012 czy 2015 to w 95% dalej to samo, ale też żadnych poważnych problemów ix20 nie posiada ( po części jestem dumny), a jak coś się zepsuje to koszty są nieporównywalnie niższe niż u konkurencji :shock:
Nawigacja
[#] Następna strona