Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] 2.2 CRDI 155KM D4EB padające silniki?

<< < (12/17) > >>

lukaszpiast:
Powiem tak koledzy....

Posiadam te auto już 2 lata silnik 2.2 D4EB 2008r  150KM . Autko jest świetne i bardzo dynamiczne tylko trzeba o nie zadbać odpowiednio . Największa bolączką tych silników jest szybko parciejaca gumka w filtrze oleju zwana zaworkiem zwrotnym zapobiega cofania się oleju do miski . Jeśli będziemy wymieniać te gumkę co 2, 3 wymianę oleju to możemy o tym problemie zapomnieć , gumka taka na Fox Rzeszów kosztuje grosze dosłownie . Jest jeszcze druga bolączka tych silników podkładki puszczają pod wtryskami i spaliny dostają się do oleju , wtryski są pod pokrywą zaworów więc jak puszczają nie będziemy widzieć na zewnątrz dopiero jak odkręcimy korek wlewu oleju można to skontrolować , jeśli czuć spaliny i słychać głośne cykanie znaczy że musimy wymienić podkładki pod wtryskami , dłuższą jazda na wydmuchanych podkładkach powoduje gromadzenie sie dużego nagaru w silniku aż w końcu smok się zatka i zatrzemy silnik. Ten silnik jest super nie miałem nigdy lepszego diesla + napęd 4x4 jest jak czołg tylko trzeba o niego zadbać i kontrolować jego stan. Gumkę w filtrze oleju wymieniamy co 2, 3 wymiany oleju a podkładki pod wtryskami co 100/ 150 tys kilometrów i zapominamy o tym silniku tylko lać wymieniać wszystko na czas i cieszyć się z jazdy. Pozdrawiam

lukaszpiast:
Mam na blacie 230tys oryginalnie dzisiaj właśnie wymieniałem podkładki pod wtryskami bo na jednym zaczęło puszczać , głośne cykanie po odkręceniu korka oleju plus dymienie . Przedstawiam wam zdjęcia , podkładki oryginalnie tyle wytrzymały 230tys km .

Fabiosoldier:
Witam i przyznam że strach mnie obleciał jak czytam te posty o awariach silnika mam 2.2 CRDI  155km 2007 rok i przejechane 330tys, muszę przyznać że  auto serwisowane w ASO rok w rok przeglądy i wymiana jeśli trzeba wszystkiego (filtry itd...), mam auto od nowości i nigdy silnik nie był naprawiany jedynie chłodnica klimy, rozrusznik ,alternator, akumulator, klocki, tarcze i żarówki autko do dziś jezdni tak jaki kiedyś no może silnik troszkę głośniejszy, ale po przeczytaniu waszych postów strach mnie obleciał :-( bo przyzwyczaiłem się do tego autka i to bardzo.

lukaszpiast:
Spokojnie możesz śmiało jeździć to są super samochody i silniki wytrzymałe o ile dobrze się o nie zadba.

ŚWIETE PODSTAWY URZYTKOWANIA SILNIKA 2.2 D4EB CRDI :

1-WYMIANA OLEJU I WSZYSTKICH FILTROW MAX DO 10tyś. KM

2-WYMIANA CO 2,3 WYMIANY OLEJU USZCZELKI GUMOWEJ W FILTRZE OLEJU

3-WYMIANA PODKLADEK POD WTRYSKAMI CO WYTRZYMUJA PRZEWARZNIE DO
   150 TYS , KONTROLA CO JAKIS CZAS ( ODKRECAJAC KOREK WLEWU OLEJU )

I TYLE ;) Jeśli tego będziemy przestrzegać to nic nam nie grozi , znam parę osób co mają te silniki i podtrzymują moje wnioski .

Jeśli ma ktoś jeszcze jakieś spostrzeżenia , rady bać ostrzeżenia proszę pisać .

Marcin1985:
Czesc a ja tak sie zastanawialem podczas czyszczenia smoka skad tam tyle takiego jakby zuzlu ,nagaru, bo mi kontrolka dlugo swiecila oleju.korka nie odkrecalem i nie sluchalem ale jutro rano polece  zobaczyc. Czy podkladki tylko w fox rzeszow? Po wymianie podkladek trzeba jakos ustawiac wtryski? Pozdrawiam i porzadna flacha sie nalezy za te info.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej