Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] 2.2 CRDI 155KM D4EB padające silniki?
Tobi6:
Rolkę wymienilem od razu jak pojawił się ten dźwięk. Faktycznie było zatarte sprzegielko ale dźwięk jest nadal.
Piotrek79:
Nie wiem jak jest w 2.2 ale w 2.0 crdi występowało też takie terkotanie jak wyrobione jest napęd/sprzegielko pompy wysokiego ciśnienia. Napędzana jest od wałka rozrządu.
bartekk377:
Potwierdzam slaby silnik przy 250k padla mi uszczelka pod glowica. Po sciagnieciu glowicy okazalo ze zawory powyginane są z jakiegos powodu do tego potwierdzam ze pojawily sie pekniecia na glowicy w okolicy swiec zarowych ale po testach ciscieniowych niby wszystko ok.
Przy takim przebiegu wymienilem juz pol osprzetu na silniku, turbo intercooler ,chłodnice, alternator z pompa, akumulator jak narazie włożyłem w auto prawie połowę kasy za ktora go kupilem 4 lata temu. :evil:
Michal91:
Coś w tym jest. Kupiłem od dziadka Auto 8-) przebieg 90 tyś świeżo wymieniony rozrząd ASO niestety zaraz po tym tj 56 tys kilometrów dalej zapchał się smok. dywagacje panów z aso były takie że dziadek nie zmieniał zbyt czesto oleju i jak ja zacząłem jeździć to wypłukałem syf i zleciało to na dół i zapchało smoka takimi farfoclami plus opiłki 8-) . Stoimy na tym że auto jeździ aczkolwiek dwie panewki na dole zarysowane plus wałek rozrządu przytarty. Jednak auto zgasło przy tym fakcie i zaraz postój jak zobaczyłem magiczną lampkę alladyna. Rozebrali złożyli nowy olej i póki co jeździ czasem wyje czasem puka ale 1200 km zrobione. A teraz nie wiem co zrobić remont ? drugi motor ? czy swap na 197km tylko w aso nie potrafią odpowiedzieć czy będzie pasował mają się zagłębić ale wy macie większą wiedzę niż ASO :D:D:D a na dodatek na dwumasie jakieś dziwne opiłki coś tam trze nie kazałem rozbierać bo coś jeszcze wyleci. Co wy na to forumowicze. Dodam że dbam o auto oleje na czas 5w30 SHELL Helix Ultra. wszystko ASO za wiele tego nie było bo tylko eksploatacyjne rzeczy czytaj klocki jakieś elementy zawieszenia i czujnik położenia wału.
Tomasz1222:
Oryginalne panewki korbowodowe w silnikach 2.0 d4ea 2.2 d4eb
Są mosiężne i mają zielonkawy kolor
Taki silnik robi spokojnie 500.000
Natomiast później albo wcześniej coś zaczęli kombinować i wkładać stalowe panewki jakby ktoś robił remont silnika to proponuję dobrać panewki sputter od antary lub captiva silnik nie będzie miał wady fabrycznej i będzie jeździł długie lata
Polecam sklep z częściami tylko do koreańskich samochodów to nie jest żadna reklama w takie panewki zaopatrywali radiowozy Kia ceed samochody mają takie same wały korbowe więc pasują i do Santa fe i wszędzie
Top serwis Warszawa marki ulica cmentarna 2 tam siedzi facet co się zna a nie pierdoli głupoty w panewce trzeba spiłować zamek bo nie pasuje bodajże do korbowodu Jednak późniejsze silniki gdzieś tak od 2009 roku o mocy 150 koni chodzi o silnik D4ea 2.0 jest pozbawiony wałków balansowych w misce olejowej i czasami korbowody mają wcięcie i nie trzeba pozbywać się zamka z panewki
Nawigacja
[#] Następna strona