Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] 2.2 CRDI 155KM D4EB padające silniki?
Michnik:
Szkoda, że nie dotarłem do tej informacji przed zakupem tego samochodu... :/
witas:
Witam Wszystkich. Gdy czytam te wszystkie " mądre " dywagacje to ogarnia mnie pusty śmiech. Jeżdżę już santa fe ( zarówno z silnikiem 2.o crdi jak i 2.2 crdi prawie 10 lat !!)
NIGDY nie miałem żadnych problemów. Dbajcie o silnik, zalewajcie go dobrym olejem, pilnujcie terminów przeglądów a będzie pracował doskonale.Pozdrawiam
kosmos2011:
Witas napisz na PW do Administratora o poprawę profilu przy rejestracji podałeś:
Auto: Santa Fe SM (2006) 2.2 16V R4 CRDi 4WD , powinno być CM.
Michnik:
--- Cytat: "witas" ---Witam Wszystkich. Gdy czytam te wszystkie " mądre " dywagacje to ogarnia mnie pusty śmiech. Jeżdżę już santa fe ( zarówno z silnikiem 2.o crdi jak i 2.2 crdi prawie 10 lat !!)
NIGDY nie miałem żadnych problemów. Dbajcie o silnik, zalewajcie go dobrym olejem, pilnujcie terminów przeglądów a będzie pracował doskonale.Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Ale jakie puste dywagacje?
Auto od nowości serwisowane w ASO na oryginalnych częściach. Nic nie kombinowane. Silnik pada po 216000 km. Uważam, że to jednak nieco za wcześnie.
jajfa:
A co znaczy padające silniki? W każdym aucie coś w silniku może paść w jednym wtryski w innym świece żarowe, turbina itp... czy w tym przypadku padający silnik to jedna i ta sama usterka czy różne usterki nie mające związku z sobą. Z czasem różne części silnika samochodu się zużywają i czy w tym przypadku też jest? To, że na portalach są samochody z usterką silnik to w przypadku każdej marki tak można stwierdzić. Każdy silnik można zajechać np nieumiejętnie ciągnąć przyczepę załadowną towarem lub kempingową.
Nawigacja
[#] Następna strona