Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] 2.2 CRDI 155KM D4EB padające silniki?
Michnik:
Opinie z takich stron to sobie można...nie powiem co.
I skąd twoja wiedza, że to silnik montowany/pochodzący z mercedesa? Też z takiej strony?
Bez urazy...
zicer1977:
Mam znajomego w salonie Hyundai i powiedział mi, że jest to absolutnie jednostka konstrukcji skośnookich a nie Mercedesa. Owszem swego czasu Merc dał (sprzedał) swój silnik ale do Daewoo Musso i był to 2.9 TD. Niestety nie jest to silnik nadzwyczaj udany, wystarczy popytać w śród posiadaczy 2,2 CRDi. Ja swój silnik też robiłem bo padł i tak jak pisałem w kilku postach wcześniej, na zachodzie jest dużo Santa Fe 2.2 CRDi z padniętymi silnikami. Wystarczy popytać tych co tam jeżdżą.
kosmos2011:
--- Cytat: "zicer1977" ---Mam znajomego w salonie Hyundai i powiedział mi, że jest to absolutnie jednostka konstrukcji skośnookich a nie Mercedesa.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "sstar" ---Stary news ale ciekawy:
http://autokult.pl/4461,fiat-kupil-wloskiego-producenta-silnikow-wysokopreznych-vm-motori
Silniki VM Motori montowane są w Jeepach, Chryslerach, Lanciach, londyńskich taksówkach i Maserati. VM Motori dostarcza silniki również marynarce, rolnictwu i innym gałęziom przemysłu.
Taka karma, w Hondzie miałem silnik od kosiarki, w Hyundaiu od motorówki;-)[/i]
[ Dodano: 2016-08-07, 09:31 ]
Więcej info o RA 420 SOHC http://www.absolutelyeverythingabout.com/boats/vm-motori/ i fotka Obrazek
--- Koniec cytatu ---
Michnik:
Też o tym VM Motori kiedyś czytałem. Problem w tym , że to dotyczy silnika 2.0(może z santa fe sm), a nie 2.2. Więc nie wiadomo do końca jak to jest. Czy jest to włoski silnik od VM Motori(nie ma się raczej czym cieszyć) czy jest to konstrukca po prostu w 100% koreańska.
[ Dodano: 2016-08-30, 11:33 ]
I w sumie to zastanawiam się czy by nie można zamienić tego D4EB na D4HB...plug and play ;)
Może jak nowszy to poprawiony nieco.
kosmos2011:
--- Cytat: "Michnik" --- Problem w tym , że to dotyczy silnika 2.0(może z santa fe sm), a nie 2.2. Więc nie wiadomo do końca jak to jest.
--- Koniec cytatu ---
Wiadomo wiadomo silnik D4EB to rozwiercony D4EA z takim samym rozrządem. wałem korbowym, korbowodami.
Nawigacja
[#] Następna strona