Forum > i20
[i20 PB] Mruganie świateł, nierówne obroty, podszarpywanie s
steyr:
Kolego a świece kiedy zmieniane? Mam pytanie poza tematem, jakim kablem i jakim softem diagnozujesz swoje I20?
Dobry:
Swiece pewnie jeszcze od nowosci sa oryginalne, ja mam ten samochod od 4 miesiecy, przebieg aktualny (oryginalny) 46.300km,wiec podejrzewam, ze nikt jeszcze sie nie interesowal nimi...
Co do urzadzenia, którym diagnozuję mojego i20, to jest to ELM327 wersja Bluetooth (duży moduł, niebiesko-pomaranczowa etykieta) - ELM caly czas jest podłączony do OBDII, spokojnie miesci sie przy zamknietej klapce bezpieczników. Program to Torque PRO na twlefonie z Androidem. Takie zestaw super spisywal się przy Stilo i tutaj tez jest taknsamo :)
Pozdrawiam,
Dobry
steyr:
Zacznij od wymiany świec, ostatnio miałem taki problem że auto nie za każdym razem odpalało od pierwszego razu. Po wymianie świeć jest ok, przebieg ~95kkm. Teoretycznie po 35kkm powinieneś mieć świece wymienione.
Dobry:
Dodano: 2016-03-21, 23:03
--- Cytat: "kosmos2011" ---
W G4LA są konwencjonalne cewki spróbuj zrobić tak jak będzie ciemno to spryskaj spryskiwaczem przewody WN i cewki. Jeśli będzie widać iskry to znaczy że jakiś element układu zapłonowego jest do wymiany.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki kolego! Miałeś rację ;-), po użyciu spryskiwacza i potraktowaniu kabli wodą zobaczyłem choinkę, prało iskrami na lewo i prawo ze wszystkich kabli, chociaż część z nich nie masowała do elementów metalowych. Nie jestem pewien też cewki, bo coś jakby po niej skakało, tyle że światło mogło się odbijać w kroplach wody. Na razie kable są do wymiany i świece do skontrolowania przy okazji tak jak pisał kolega wyżej (dzięki!).
Co do kabli, jakie na Allegro są godne polecenia? Chciałbym kupić coś co będzie się sprawdzało dłużej niż kilka miesięcy.
Z góry dziękuję za odpowiedź,
Dobry
Witajcie,
mam problem z pulsującymi światłami w i20, zauważalne jest to zarówno w oświetleniu na zewnątrz (wszystkie światła) jak i wewnątrz samochodu (oświetlenie licznika, podświetlenie przycisków nawiewu/ogrzewania tylnej szyby, światło w bagażniku i oświetleniu w podsufitce i w schowku).
Podejrzewam problemy z regulatorem napięcia i mam 3 pytania w związku z tym:
1) Czy słuszne jest moje podejrzenie?
2) Czy szczotki w tym regulatorze napięcia są wymienne?
3) Gdzie kupić w rozsądnej cenie regulator napięcia? Na allegro nic nie znalazłem po frazie "regulator napięcia i20". Jaki jest kod serwisowy tej części?
Dziękuję za odpowiedzi,
Michał
Nawigacja
[#] Następna strona