Forum > i20

[i20 PB] Mruganie świateł, nierówne obroty, podszarpywanie s

<< < (3/4) > >>

kosmos2011:
Numer regulatora napięcia 37370-03100.

http://epc.japancars.ru/hyundai/#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%3D%3D

Kup woltomierz do gniazda zapalniczki i obserwuj wskazania przy przygasaniu.

Sprawdź pasek wielorowkowy.

Dobry:
Dzięki kolego za pomoc! :)

bedik:
Udało się rozwiązać problem z pulsujacymi światłami?. Ja u siebie też zauważyłem ten problem, widać to szczególnie na światłach i oświetlenie kabiny na niskich obrotach . Na podświetleniu deski tego nie zauważyłem. Problem, jeśli można go tak nazwać pamiętam od jakiegoś czasu , więc nie wiem czy jest to uszkodzenie czy wcześniej nie zwracalismy na to uwagi. Kiedyś przy wymianie akumulatora sprawdzałem ładowanie i wszystko było ok, więc nie wiem czy trzeba się tym martwić zwłaszcza że nic złego się nie dzieje. Chyba że problem pogłebi się z czasem, a inni użytkownicy też zauważyli  pulsowanie?

[ Dodano: 2016-06-10, 08:23 ]
Jeśli chodzi pulsowanie światła, sprawdziłem ładowanie i wynosi one w każdym zakresie obrotów na obciążeniu 14.36 więc wygląda na to że wszystko ok. Zauważyłem przy okazji korozję na przewodzie masowym w miejscu łączenia się przewodu akumulatora z karoserią , po wyczyszczeniu tego oraz klem akumulatora pulsowanie znacząco spadło jest prawie niezauważalne.

Dobry:
Super! Dzięki kolego, muszę zobaczyć to u siebie, bo do tej pory nie doszedłem co to może być, a wymieniłem:
- przewody wysokiego napięcia
- świece (tutaj akurat poprawiła się kultura pracy silnika)

Dam znać jak u mnie po weekendzie, bo mam wymianę oleju. Przy okazji obadam temat styku masy.  ;-)

[ Dodano: 2016-09-02, 18:48 ]
Kolego bedik, dzięki za sugestię, faktycznie pomogło nawet prowizoryczne odkręcenie i dokręcenie masy, jak będę miał więcej czasu to wszystkie punkty styków przeczyszczę i porządnie skręcę.  :-)

Dzięki!

Jacaw:
Wczoraj mój i20 zrobił mi trochę niemiłą niespodziankę, otóż odpaliłem go i zaczął tak jakoś nierówno pracować na wolnych obrotach, a po chwili zaczęła migać kontrolka "silniczka" (czyli chyba Check Engin). Zgasiłem go, odpaliłem ponownie i już działał normalnie, z tego co czytałem to może to być kwestia wilgoci po myjni (w piątek był myty), co o tym myślicie ?

A druga sprawa, mam i20 z 2011, silnik 1.2 (78KM) i z tego co się orientuję to jest tam łańcuszek rozrządu, ale jest też widoczny pasek klinowy (czy jak on się tam zwie), czy ktoś wie co ile powinno się go wymienić ? Auto ma 85 tys. km przejechane, ponad 5 lat, ale w ASO nic nie wspominali o konieczności jego wymiany, ale ja nie do końca ufam ASO. :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej