Forum > i20

[i20 PB] Pierwszy przeglad I20

<< < (7/9) > >>

psyche:

--- Cytat: "de_assis" ---
--- Cytat: "psyche" ---de_assis, ja będę na trzecim przeglądzie 19 listopada. Problemów z autem nie mam, poza ciągle niedziałającym prawidłowo pokrętłem od zmiany kierunku nawiewu.
No i ja mam przedłużoną o 3 miesiące gwarancję, to w sumie chyba ten przegląd i tak muszę zrobić.
--- Koniec cytatu ---

A dlaczego przedluzona? Z racji wczesniejszej jakiejs awarii?
--- Koniec cytatu ---

Tak, wymieniali mi silnik po zakupie auta.
Cała historia była opisana dwa fora temu i zniknęła razem ze zniknięciem forum :(
Spróbuję w wolnej chwili opisać wszystko raz jeszcze. W skrócie: nie mogli zdiagnozować, czemu świeci się kontrolka sygnalizacji usterek układu sterowania wtryskiem paliwa, wymieniali różne części, nic to nie dało, w końcu wymienili cały silnik i przedłużyli gwarancję o czas, który straciliśmy na naprawy.

de_assis:
Nie wiem czy to o Ciebie chodzi ale pamietam historie jak ktos pytal ze ma przejechane ledwo pare tysiecy kilometrow, chyba 8 000 i mu sie zaraz po odpaleniu kontrolka silnika swieci.

Jak wrazenia po wspolpracy z serwisem Hyundai?

psyche:
Mnie silnik zwariował przed pierwszą setką kilometrów... :evil:  
Początki z serwisem mieliśmy ciężkie, ale potem się poprawiło i nie mam na co narzekać - może dlatego, że auto jest OK :)

ziutek:
Faktura z mojego pierwszego przeglądu(brutto):
-przegląd 172zł
-przegląd nadwozia 43zł
-olej shell beczka 120zł
-filtr oleju 15zł
-dolewka płynu chłodniczego 4zł
-utylizacja filtrów 9zł
-filtr powietrza przeczyszczony bez wymiany,
na przeciwpyłek oryginał się nie zgodziłem, na zamiennik czekałem 2 miesiące i nie sprowadzili, w końcu dziś sam kupiłem w normalnym sklepie filtron 1357-2x w cenie 63zł
razem przegląd(z moim przeciwpyłkiem) wyniósł mnie 426zł - Intercar Busko-Zdrój
W sumie taniej niż myślałem.

Wyedytowałem cenę usług, bo poprzednio podałem netto przez przypadek.
W sumie wyszło 426 zł a nie 377zł. To i tak bardzo dobra cena.

Kam-mil:
To trzeba jeździć na przegląd do Buska-Zdrój. To jest półdarmo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej