Forum > i20

[i20 PB] Pierwszy przeglad I20

(1/9) > >>

archiee:
Witam wszystkich
Zbliza mi sie pierwszy przeglad mojej I20.
CHcialbym zmniejszyc maksymalnie takie koszty i chcialbym sam sobie zakupic rzeczy ktore musza byc wymienione w serwisie.
Bardzo prosze mi powiedziec co jest wymieniane na pierwszym przegladzie jaki jest ewentualny koszt calosci w serwisie i czy oplaca sie kupic wszystko samemu?
Prosze o odpowiedzi.
Pzdr serdecznie
Artur

el capitan:
Zadałes trudne pytanie;). Ja mam do przegladu jeszcze 10 tys km. ale z ciekawosci popytałem w aso jak to jest. Nie wszędzie przychylnym okiem spojrzą na zakupy we własnym zakresie...Jeśli pozowlą kupic, to nie masz gwarancji, ze nie policza więcej za robociznę i Twoje oszczedzanie diabli wezmą. Jedyna rada obbdzwonic wszystkie aso w Poznaniu lub lepiej wysłać zapytanie o koszta przegladu i negocjować ceny. Masz kilka miejsc do wyboru więc sa swiadomi, że konurencja nie śpi :-P

archiee:
No jest kilka to prawda.
Ja pytalem w Szpocie i cena samej robocizny to 390zl.
Dlatego chcialem wiedziec co sie na takim przegladzie wymienia
Na bank olej filtr oleju i filtr kabinowy.
Nie wiem czy cos jeszcze?
Moze ktos wie?

djpit:
ja ze wszystkim płaciłem (z małym rabatem) coś ponad 800zł, (filtr kabinowy, olej,sprawdzenie auta, komputer i chyba tyle już nie pamiętam) , przed przeglądem gość mówił że ok 650zł. Przy kupnie ok 600zł.  Potem gość tłumaczył że pomylił się w liczeniu .... a i tak musiałem zapłacić.  
Takie ceny w krakowie.

Dodam nawiasem ,że koleżanka w nowym golfie płaciła coś ok 600zł. Nawet klasa premium ma podobne ceny. Jakaś porażka wogóle... hyundai to nie mercedes....

jozjag:
Robiłem przegląd 4 m-ce temu w Szczecinie koszt 608 zł.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej