Forum > i20
[i20 PB] Pierwszy przeglad I20
btn:
Hej,
ja na poprzednim forum pisałem ze szczegółami o moim pierwszym "razie" (przeglądzie znaczy się ;)). Tak na szybko to powiem, że:
- przedtem wypytałem we wszystkich pobliskich ASO o koszty, własny olej itp.
- na olej się zgodzili, taniej jest kupić na necie Mobil1 niż brać od nich jakiegoś shitowatego Castrola
- w ASO któryś filtr (ten, co to go są dwie sztuki) zamontowali z zamienników - nawet im nie trzeba było tego sugerować i to mnie ucieszyło
- kosztów nie pamiętam, chyba w ASO wyszło coś koło 300, plus mój olej (coś mniej niż 200) i w sumie wyszło chyba mniej niż 500 (jak znajdę fakturę, to uszczegółowię).
Pozdrawiam
Jacaw:
Zbliża mi się pierwszy przegląda za około miesiąc. Niestety pech chciał, że parę dni temu nieco przytarłem mojego i20 o słupek. Jest nieco rysek na boku, powiedzmy takich 6 cm długich i z 3 mm szerokich. Zdrapanie nie doszło raczej do metalu i widać tylko biały podkład. I czy na przeglądzie mogą się tego czepiać, bo jakoś nie uśmiecha mi się w ASO płacić za malowanie ? Czy ktoś miał podobny przypadek ?
Kam-mil:
--- Cytat: "Jacaw" ---Zbliża mi się pierwszy przegląda za około miesiąc. Niestety pech chciał, że parę dni temu nieco przytarłem mojego i20 o słupek. Jest nieco rysek na boku, powiedzmy takich 6 cm długich i z 3 mm szerokich. Zdrapanie nie doszło raczej do metalu i widać tylko biały podkład. I czy na przeglądzie mogą się tego czepiać, bo jakoś nie uśmiecha mi się w ASO płacić za malowanie ? Czy ktoś miał podobny przypadek ?
--- Koniec cytatu ---
Teoretycznie co roku ASO ma robić przegląd nadwozia - to warunek gwarancji na lakier i perforację. W praktyce może się zdarzyć, że wpiszą w książkę "bez uszkodzeń" i tyle.
Na malowanie nie musisz się godzić - ryzykujesz co najwyżej utratę gwarancji. Wpiszą w książeczkę przeglądów nadwozia "rysy na boku" i w razie rdzy czy złażenie lakieru z tego elementu Hyundai nie uzna gwarancji. Moim zdaniem nie ma podstaw do uchylenia się od gwarancji w razie rdzy lub wad lakieru na innych elementach.
Ostatecznie możesz skorzystać z AC - sprawdź ile byś musiał zapłacić drożej w przyszłym roku i za dwa lata. Serwisy żyją z likwidatorami szkód w wielkiej przyjaźni - likwidator nawyszukuje szkód, opisze, obfotografuje. Serwis po 3 dniach odda Ci samochód jak nowy, a ubezpieczycielowi wystawi fakturę na kilka- kilkanaście tysięcy. (Np. plastikowy kołpak Hyundaia i20 w ASO -260zł, itd). Ty zachowujesz pełną gwarancję. I wszyscy będą szczęśliwi.
Jacaw:
Czy ktoś może się orientuje jaki filtr kabinowy pasuje do i20 z 2011 (czyli tureckiej) ? Pytam, bo znajomy, który handluje częściami do japończyków i koreańczyków mówił mi, że podobno Hyundai dokonał drobnych zmian i filtry z wersji indyjskiej i tureckiej są inne (nieco inny rozmiar). Niestety w tej chwili nie mam kontaktu z tym znajomym.
Przy okazji, to dzwoniłem dziś do ASO i powiedzieli, że w przypadku jakiś uszkodzeń lakieru, to je zaznaczają w książce serwisowej i tyle. Potem oczywiście jak pojawi się tam rdza to pewnie będzie problem.
gromyk:
Potwierdzam. Filtry wersji tureckiej są szersze i krótsze oraz posiadają "płetwę" prowadzącą. W aso powiedzieli mi, że zamienniki jeszcze się nie pojawiły;(
Nawigacja
[#] Następna strona