Forum > Tucson TL
Tucson - niedopracowane elementy w samochodzie
kosmos2011:
Wąski i boxer jeśli macie silnik 1.6 T-GDI to jeden z Was niech napisze na PW do Administratora (czerwony nick) żeby wprowadził do bazy silników oznaczenie G4FJ (1.6 T-GDI) i taki też wpisze do Waszych profili (zamiast G4FD)
wąski:
Ja obecnie walczę ze ściąganiem Tucsona. Byłem w serwisie, sprawdzili zbieżność i stwierdzili, że jest OK i że mi się wydaje... No chyba mi się jednak nie wydaje bo każda osoba, która wsiada do auta stwierdza, że ściąga w prawą stronę. W przyszłym tygodniu jadę do innego serwisu zobaczymy co będzie. A miało być tak pięknie... :evil:
Miras2016:
Od półtora miesiąca jestem użytkownikiem Tucsona i przejechałem nim 4000 km. Co do prowadzenia się po drodze, to nie mam zastrzeżeń. Silnik jest dynamiczny i daje dużo frajdy z jazdy. Jedynie mocne podmuchy wiatru zmuszają do korygowania toru jazdy (wynika to chyba z dużej wysokości pojazdu). Z mankamentów jakie zauważyłem po tym krótkim okresie użytkowania to:
1. Potwierdzam spostrzeżenie innych użytkowników - słaba praca spryskiwacza i przedniej wycieraczki.
2. Trudność z włączaniem pierwszego biegu w związku z czym trzeba używać dość znacznej siły (ciekawe czy to tylko u mnie).
3. Mało przemyślane zagospodarowanie wnętrza, można było dodać schowki np. pod siedzeniami tylnymi, brak popielniczek i to bynajmniej nie chodzi mi o palenie w samochodzie, a możliwość wyrzucenia gdzieś drobnych śmieci (może w Korei papierki wyrzuca się przez okno).
4. Coś chyba nie tak z aerodynamiką bo tylna szyba i klapa brudzi się niemiłosiernie!
Wąski, A może to wina opon?
Kiedyś dawno temu też tak miałem, że samochód ściągało mi na jedną stronę. Geometria zawieszenia nic nie dała. Zamieniłem opony stronami i zaczęło ściągać w drugą stronę. Po wymianie opon na nowe, samochód zaczął jeździć prosto.
wąski:
Sam już nie wiem. :-? Opony są nowe (zimowe Hankook profil 17), kupione w salonie Hyundai razem z felgami, na lato dodatkowo mam oryginalne 19. Zobaczymy co powie serwis w przyszłym tygodniu, nie ukrywam, że mnie to wkur... Dodatkowo drzwi przednie się jakoś dziwnie domykają (trzeba trzasnąć by się zamknęły), sprzedawca mówił, że to wina uszczelek, które się muszą ułożyć ale chyba to ściema bo jak byłem w serwisie obejrzałem sobie kilka nowych Tucsonów i każdy zamykał się bez problemów. Nowe auto i już spierdzielone, paranoja... :-?
malutki83:
A spróbuj założyć koła z letnimi oponami i sprawdź czy na nich też ściąga ci samochód. Przełożenie zajmie ci godzinę a tak przynajmniej będziesz wiedział czy to opony czy np.zawieszenie.
Szkoda żeby ci pół auta wymieni a okazała się najprostsza rzecz.
Niestety nowe opony również mogą posiadając wady produkcyjne.
Nawigacja
[#] Następna strona