Forum > Tucson TL
Tucson - niedopracowane elementy w samochodzie
Miras2016:
U mnie też drzwi zamykają się jak w starym maluchu :evil: Jak nie trzaśniesz to nie domkniesz. Fakt są duże i ciężkie, ale chyba można to było zrobić lepiej! W końcu cena samochodu nie jest taka niska.
A jak wam wchodzi jedynka na postoju?
kosmos2011:
Obniż szybę i wtedy spróbuj zamknąć drzwi.
marekj:
Też mam zimówki Hankook na 17" i moje auto jedzie jak po sznurku ale może faktycznie jest jakaś wada opony. To są opony asymetryczne - zakładam że założone są na felgi prawidłowo ale faktycznie spróbowałbym zamienić LP z PP - tylne to raczej na ściąganie nie mają wpływu.
Co do zamykania drzwi to chyba nie nie miałeś malucha ;-) a tak na poważnie to skoro w innych egzemplarzach zamykają się łatwiej to coś jest na rzeczy - zamek do regulacji.
Spryskiwacz przy dużej prędkości faktycznie leje za nisko ale żeby mi to przeszkadzało to przesada.
Jedynka wchodzi lekko.
Brt:
Albo felgi do wyważenia... Ciężarki mogły się odkleić...
gregor40:
--- Cytat: "gregor40" ---Myślę że może to być problem wyważenia , oraz opon Hankook.
W poprzednim aucie i40 z Hankookami miałem ten sam problem, oprócz tego opony po przejechaniu 30 tyś km zjechane wszystkie z boku tak samo. Mój wulkanizator powiedział że to wina opon.
Tucsona zamówiłem na dwóch kompletach Continental, może będzie lepiej, w każdym bądź razie nic nie znosi , idzie jak po strunie.
Wadą którą zauważyłem jest połączenie bezprzewodowe telefonu, zrywa bardzo często połączenie,
w serwisie powiedzieli że wiedzą już o tym problemie, trzeba uzbroić się w cierpliwość, gdyż prawdopodobnie będą wymieniane całe radyjka.
Kolejny problem to odłączenie automata przy 160 km na autostradzie, serwis kazał obserwować, prawdopodobnie moduł sterujący silnikiem do wymiany.
Zauważyłem również przy zwalnianiu i wciśnięciu hamulca, skrzynia redukuje za nisko biegi, w efekcie czego silnik aż wyje, ciekawe? 4 automat a tu takie cudo pierwszy raz. ;-)
Więc problemy się zaczynają, myślałem że będzie lepiej od i40, a tu to samo.
Ogólnie jestem zadowolony z jazdy. :-)
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona