Forum > Tucson JM
Znikający płyn ze zbiorniczka wyrównawczego.
sq7ofd:
Dzięki za reakcję w temacie. Dziś obejrzałem jeszcze silnik na tyle na ile mogłem w okolicy pompy wody i sucho tam jak pieprz. W poniedziałek jadę do kolegi mechanika na wymianę rozrządu to będzie okazja przyjrzeć się tej pompie. Wymontujemy ją i zobaczymy w jakim jest stanie. Na dywanikach też susza, ale najprawdopodobniej jest to zaszłość po poprzednim właścicielu. Auto w chwili zakupu nie miało prawie nic płynu a ja już z 1,3 L wlałem. Do tego doszła ta instalacja LPG. Do poniedziałku nie daleko i wtedy zobaczymy gdzie tkwi problem.
Miłego weekendu.
Mirek:
Jak będziesz miał jakąś dodatkową wiedzę w tym temacie to jak najszybciej podziel się nią z nami.
W pobliżu SP6NXG
Pozdrawiam
sq7ofd:
A powitać kolegę z 6 okręgu :) Mirku - oczywiście, że napiszę bo warto wiedzieć na przyszłość gdzie był problem. '73
Testus:
Ja sprawdzałem dzisiaj ponownie i przestało ubywać.
Mam nadzieję, że tak zostanie a problemem było długie odpowietrzanie po instalacji LPG.
Violetta:
U mnie też ubywało płynu chłodniczego, dolewałam kilka razy aż się poziom ustabilizował ale ostatnio jak w grudniu zajrzałam, wydawało mi się że odrobina ubyła. Wobec powyższych wypowiedzi zastanawiam się czy to ,że mój zbiornik na gaz nie napełnia się jak powinien na 42,5 (zbiornik 53L) a wchodzi tylko 37-8L to czy ma to coś wspólnego z ubywaniem płynu chłodniczego?
W aucie gaz jest zamonowany od jego początku od 2008 roku.
Czy powinnam zainteresować się pompą i rozrządem? Rozrząd był robiony na 91.000km a teraz ma 155.000km. Czy ktoś z Was zechciałby pomyśleć razem ze mną ? :-D
Nawigacja
[#] Następna strona