Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Wymiana paska rozrządu - co i jak ?
kosmos2011:
Hyundai nie przewidział blokad rozrządu. Można pokusić się o samoróbkę demontując kolnierz ochronny między blokiem, a skrzynią biegów.
https://www.google.pl/search?q=Replacement+of+the+hyundai+timing+belt&rlz=1C1KMZB_enPL535PL541&oq=Replacement+of+the+hyundai+timing+belt&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8
https://www.google.pl/search?q=%D0%97%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D1%8F+%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE+%D0%BC%D0%B5%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0+hyundai&rlz=1C1KMZB_enPL535PL541&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=0ahUKEwjz1LHl6fTVAhWICJoKHa9mCrUQ_AUICygC&biw=1280&bih=709
Piotrek79:
Jak nie ma blokad to jak chcesz zablokować???
Nie rozumiem w czym problem.
Masz znaki to trzeba tak robić żeby nic nie przestawić i tyle.
Mercuros:
Nie ma blokady. Ponieważ wymieniasz tylko pasek a wałki są spięte łańcuchem nic nie blokujesz. Przy zakładaniu paska tylko musisz ustawić koła na znaki.
Ja odkręcałem koło pneumatycznym kluczem, ew można się bawić w klucz i młotek, ale się umordujesz tylko.
Wymienia się pasek, rolkę prowadzącą i rolkę napinającą. Polecam też wymienić sprężyne od napinacza (w ASO kosztuje 15 zł netto).
Elka ma łatwy rozrząd, ciężko się pomylić.
I uważaj przy zakładaniu sprężyny, żeby nie rozwalić gwintu w bloku silnika. Mi się udało, o tyle miałem szczęście że dało się włożyć dłuższą śrubę. Bo innaczej demontaż silnika i robienia nowego gwintu.
kijak79:
Podepnę się pod temat samej rolki. Widze, że koledzy rozbierali to może ktoś mi doradzi, czy tak mogę zrobić. Mianowicie w Sportage (numer silnika D4FDCZ085873) troche piszczy mi rolka posrednia - ta co jest na górze numer części to chyba jest 25287u. Nie jest to takie uciążliwe, ale pisk jest. Smarowałem ją troche. Przestaje na chwile, ale pisk powraca.
Pasek jest ok, dobrze naciągniety.
Czy mogę wymienić samą rolkę odkręcając ją z góry? Byłoby to najszybciej, ale nie wiem czy śrube da się poźniej wkrecić równo z nową rolką? Czy muszę zrobić to w taki sposób, że najpierw napinacz popuścić?
Następna sprawa, czy mogę wymienić samą rolkę, czy paskek też trzeba? Jak wspomniałem jest w dobraj kondycji, a samochód ma przejechane 52.5K
Może rolka podlega gwarancji to na nastepnym serwisie bym o tym wspomniał?
kijak79:
Dzisiaj zajrzałem jeszcze raz pod maskę i smiem stwierdzić, że rolke górną mógłbym wymienić bez odkręcania/popuszczania napinacza.
Po naciśnieciu na pasek palcami, mogę swobodnie pokręcić rolką, więc chyba odkręcenie i założenie nowej nie powinno stwarzać problemu?
Jedyne co się zastanawiam to czy jednak pasek jest dobrze naciagnięty? Jaki musi być luz? U mnie po naciśnieciu palcami to tak może do 5-6mm będzie. Czy to jest właściwie?
Nagrałem krótkie video: Moja rolka i naciskanie na pasek
//www.youtube.com/watch?v=Z2aNzGdc2xE
Proszę kolegów o rady zanim zaczne coś dalej wymieniać :)
Dzięki
Nawigacja
[#] Następna strona