Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Wymiana paska rozrządu - co i jak ?
radeek23:
A ja chyba nie będę wymieniał tego łańcucha-raz że kosztuje 100zł,to jeszcze mechanior stwierdził,że podroży to koszt wymiany rozrządu.Lipa
Złośnik:
What ??? O ile podroży ??? O uszczelkę pod pokrywę zaworów - zwariował.
radeek23:
Stwierdził że roboty więcej będzie miał więc musi mnie więcej skasować,ot co :cry:
[ Dodano: 2012-05-17, 16:33 ]
--- Cytat: "BartBartez" ---
--- Cytat: "radeek23" ---możliwe to jest?
--- Koniec cytatu ---
Nie. Pasek Gates 5457XS 80zł to max
--- Koniec cytatu ---
Dopiero teraz biorę się za mój rozrząd,postanowiłem,że jednak wymienię również wspomniany łańcuch.BartBartez z tego co widzę jesteś obeznany w nr seryjnych części hyundaiowskich-wiesz może jaki jest nr seryjny owego łańcucha rozrządu?Bo w sklepie mają problem.Pozdr
złośnik-uszczelka o której pisałeś nosi nazwę pierścień uszczelniający wału?Jest to oring i kosztuje ok 11zł?Nr seryjny SIMMERING 35X56X9/14,8
19016578
zrobiłem zrzut ekranowy mojego zamówienia w sklepie z częściami,chyba będzie prościej-czy wszystkie części które zamówiłem będą ok?
Daniel0:
Odgrzewam kotleta. :-)
Za ok 10 tys bede musial wymienic rozrzad, ale dosc glosno slychac lancuch,
tzn w garazu przy otwartej masce wyraznie bylo slychac jak stalem przy przednich drzwiach (kierowcy).
Teraz wyczytalem, ze to jest normalne inie wiem, czy na biegu wymieniac rozrzad, czy jeszcze ta chwile pojezdzi? :-)
Drugie pytanie: Mam do kupienia kompletny rozrzad nie wiem dokladnie jakiej fimy, ale sa to graty z pierwszego montazu.
Pieniadze nie sa duze, bo 180 zl za kpl, tylko czy to pojezdzi? :-)
pedro224:
Temat wymiany rozrządu w żaden sposób nie wyjaśnia jak go wymienić , tylko co wymienić, proszę podać jak to zrobić a nie jakie części potrzebne są do tego potrzebne. Na przykład jak zablokować skutecznie wał korbowy w celu odkręcenia śruby koła pasowego w motorze 1.6 benz. 105KM z 2004r.
Nawigacja
[#] Następna strona