Autor Wątek: [Tucson] słabe spryskiwacze  (Przeczytany 6823 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Testus

• Giełda
[Tucson] słabe spryskiwacze
« dnia: 24 Styczeń 2016, 19:33:12 »
Od momentu zakupu jednym z mankamentów jest słabe działanie spryskiwaczy.
Płyn leje się równomiernie w dobrej ilości ale dość nisko. Na 1/3 wysokości szyby.
Jak samochód stoi nie ma problemu. Niestety przy wyższych prędkościach płyn leci na wycieraczki :(
Czy TTTM czy też jest gdzieś problem? Niestety wychodzi na to że dysze nie są regulowane. Może to problem pompki? Jak jest u Was?

rafaelst

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Styczeń 2016, 20:13:57 »
Dodano: 2016-01-24, 20:14
Kolego u mnie jest tak samo musi tak być. W gaurach grupy VAG zawsze leją zbyt mocno. U nas w Tucsonach czyścimy swoją szybę a nie tego który jedzie za nami.
Przy wyższych prędkościach nie powinno być problemów bynajmniej u mnie nie ma, być może zbyt krótko ciśniesz(lejesz). Pozdrawiam

[ Dodano: 2016-01-24, 20:14 ]
Kolego u mnie jest tak samo musi tak być. W gaurach grupy VAG zawsze leją zbyt mocno. U nas w Tucsonach czyścimy swoją szybę a nie tego który jedzie za nami.
Przy wyższych prędkościach nie powinno być problemów bynajmniej u mnie nie ma, być może zbyt krótko ciśniesz(lejesz). Pozdrawiam

[ Dodano: 2016-01-24, 20:14 ]

Offline kosmos2011

• Giełda
Re: [Tucson] słabe spryskiwacze
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Styczeń 2016, 20:19:47 »
Cytat: "Testus"
Niestety wychodzi na to że dysze nie są regulowane.

Próbowałeś za pomocą szpilki bo ze zdjęć widać że dysze są okrągłe i te w odróżnieniu od prostokątnych były regulowane.

rafaelst

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Styczeń 2016, 20:46:57 »
A być może dysze ci przymarzły(przytkały się) w zimie tak się zdarza.

Offline Testus

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Styczeń 2016, 23:16:37 »
Cytat: "rafaelst"

Przy wyższych prędkościach nie powinno być problemów bynajmniej u mnie nie ma, być może zbyt krótko ciśniesz(lejesz).

Leją nisko ale odpowiednim wydatkiem. Pęd powietrza przy wysokiej prędkości powoduje że leją zbyt nisko.

[ Dodano: 2016-01-24, 23:17 ]
Cytat: "kosmos2011"

Próbowałeś za pomocą szpilki bo ze zdjęć widać że dysze są okrągłe i te w odróżnieniu od prostokątnych były regulowane.

Oczywiście próbowałem. Szpilka wygięta  :lol: a nic nie dało

[ Dodano: 2016-01-24, 23:18 ]
A być może dysze ci przymarzły(przytkały się) w zimie tak się zdarza.

Nie płyn podaje się odpowiednio tylko jakby trochę za małe ciśnienie było.
Może jest jakieś sitko w pompce? Samochód był dotąd mało używany więc może tam jakiś osad jest ?!

rafaelst

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Styczeń 2016, 10:07:26 »
A może coś z płynem. Generalnie te spryskiwacze nie pryskają mocno. Podczas jazdy podmuch powietrza swoje robi. Ja dokładnie sprawdzę u siebie i napiszę.

Offline waszek_rmc

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Styczeń 2016, 17:48:25 »
Potwierdzam, że płyn leje się przy jeżdzie dokładnie tam gdzie powinien - czyli na szybę :) Mniej więcej na środek. Proponuję sprężone powietrze - działa cuda:) A w tych marketowych płynach to często syf zalega...
Ja uważam niezbyt silne spryski za zaletę, w lagunie traciłem o wiele więcej, przez to, ze myłem szyby aut jadących za mną, za co oczywiście po wyprzedzeniu również się odwdzięczali :)

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Styczeń 2016, 18:11:29 »

Offline Testus

• Giełda
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Styczeń 2016, 23:01:14 »
A może coś z płynem.

Może być. Teraz jeżdżę na Motulu ale po wcześniejszym właścicielu zlałem jakiś wynalazek. Generalnie problem jest tylko przy większych prędkościach. Spróbuje przedmuchać sprężonym powietrzem.

[ Dodano: 2016-01-25, 23:03 ]
Cytat: "kosmos2011"
https://www.drive2.ru/l/1529046/

Pomysł dobry ale trochę za późno. Właśnie wygłuszyłem maskę matą GMS i nie będę odklejał

rafaelst

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Styczeń 2016, 09:21:21 »
Tak mniej więcej połowa szyby przy jeździe. Spryskiwacze raczej leją tzn zbyt dużego ciśnienia nie ma. Zapewne pryskają też na wycieraczki.

Offline Testus

• Giełda
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Styczeń 2016, 21:24:53 »
Cytat: "waszek_rmc"
Proponuję sprężone powietrze - działa cuda:) A w tych marketowych płynach to często syf zalega...

Dzięki za radę. Przedmuchałem i jest lepiej. Dwie słabsze dysze spróbuję jeszcze przetkać cieniutkim drucikiem.Powinno być dobrze  :-D