Forum > i30 GD
[i30 GD] Siłowniki klapy bagażnika
GregorDE:
Ja mam Kombi i u mnie taka sama sytuacja, musze ja do konca reka podniesc, w lato nie wiem jak bo Auto odebralem w grudniu przy minusowych temp.
Mysle ze reklamacja nic nie da bo wymienia na te same, a przeciez to nie wyjatek ze tylko u Ciebie tak ciezko sie otwiera :)
SphunaR:
Również potwierdzam. Otworzy się do połowy, a później trzeba ręką podnieść, bo sama dalej nie poleci.
dario_79:
Oryginalne siłowniki tak mają w kombi. Zapewne chodzi ci o to, że się jakby "zacinają" i dopiero po dwóch trzech ruchach klapą pracują normalnie. Ja kupiłem inne siłowniki (nie oryginalne) bo mi już przy -5 ledwie trzymały klapę i narazie mam spokój. Jedynie na co trzeba zwrócić uwagę: długość całkowita, skok tłoka i moc (moment w Nm).
GPiAP:
Dario_79 a możesz napisać jakie siłowniki kupiłeś i o jakich parametrach.
dario_79:
Siłowniki firmy Polcar, nr: 40C2AB1, F1=475N. Z tego co pamietam, ale nie jestem pewien, to troszkę za duża moc siłownika była, ale po kilku miesiącach siłowniki troszkę "osłabły" i jest ok. No i kosztowały dużo mniej niż oryginalne. Poza tym klapę bagażnika cześciej otwieram niż drzwi kierowcy. ;)
Nawigacja
[#] Następna strona