Forum > i30 GD

[i30 GD] Siłowniki klapy bagażnika

(1/4) > >>

GPiAP:
Mam pytanie do wszystkich użytkowników i30 GD kombi. Czy tylko u mnie klapa bagażnika w mroźne dni nie chce się otwierać sama (tzn. muszę ją otwierać na dwa, trzy razy, a czasami nawet popychać ręcznie do końca)? W lecie dawały radę, choć powiem że mogłyby być trochę mocniejsze. Podobny problem mam z roletą bagażnika, która nie chce zwijać się do końca na mrozie. Czy takie siłowniki warto reklamować w ASO? Moźe ktoś z was ma podobne problemy jak ja.

jurant89:
Może popsikaj siłownik WD40 zamknij otworz pare razy i znowu spryskaj. Tyle co Ci mogę pomoc :) Na temat reklamacji się nie znam.

figur:
mam to samo, przy -10 nie podnoszą klapy. zgłaszałem teraz podczas przeglądu ale niestety temperatura skoczyła do 0 i klapa już się podnosiła więc nie wymieniono mi siłowników. jak znowu temperatura spadnie to od razu to zgłoszę.

Denny4:
Zgłaszanie i wymiania nic tutaj nie pomoże.
Czy to gazowe czy olejowe zawsze będą miały problem.
Bardzo niska temperatura zmniejsza ciśnienie gazu w siłowniku, a olej gęstnieje i sprawność takich siłowników spada.
Im zimniej tym bardziej "miękkie".
Rozwiązaniem jest zainstalowanie MOCNIEJSZYCH siłowników które przy mrozie dadzą radę mimo spadku ich sprawności.
Jest jeden minus bo latem jak się ociepli klapa może wybić zęby  :-D

frutis8:
mi od nowości nie podnosi się nawet w ciepłe dni ale nie mam kombi tylko hatchback

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej