Forum > i30 FD
[i30 FD] Dziwne odgłosy ze skrzyni biegów/sprzęgła
karol0773:
Dodano: 2016-04-20, 12:28
To jak bez różnicy to polecam valeo :) jest bardzo wytrzymałe, a cena to jakieś 600zl (tyle dałem dwa lata temu za nie)
bobekos:
Witam forumowiczów, dodaje post bo nie mogę znaleźć odpowiedzi i liczę na was. Od początku 1 gorących dni tego roku słyszę do tej pory nie miły dla mnie dźwięk z mojego i30. Dzieje się to ciągle, co mnie wkurza na postoju itd. Mianowicie chodzi o wciskanie pedału sprzęgła i dźwięku który nagrałem swoim telefonem: View My Video Czy ktoś przerabiał ten temat...?
sisimon:
witam :( - chyba mam to samo co adiszek z 1 postu :(
wczoraj zauważyłem że przy cofaniu (delikatnie pod górkę, na pół sprzęgle) z przodu było słychać dziwne odgłosy (jakby tarcie). Dzieje się to tylko na wstecznym. Gdy jadę do przodu biegi wchodzą cicho i sprzęgło działa idealnie. Jednak po wrzuceniu wstecznego i jechaniu na delikatnym sprzęgle słychać nieprzyjemny odgłos. Czy doszliście już do tego co powoduje te odgłosy ? co mam naprawić ? czy mam się tym nie przejmować i jeździć, chodź to wstyd aby samochód wydawał takie odgłosy przy cofaniu :( . Auto ma przejechane 85.000 , jest 7 letnie, 1.6 benzyna.
bobekos:
Może łożysko oporowe jest do wymiany...
sisimon:
Acha, zapomniałem dopisać że nie zawsze te odgłosy występują. Wczoraj cofałem kilka razy i nic nie było słychać, a czasami przez cały dzień. Zgłoszę to w serwisie. Ciekawe co powiedzą.
Nawigacja
[#] Następna strona