Forum > i30 FD

[i30 FD] Dziwne odgłosy ze skrzyni biegów/sprzęgła

<< < (4/6) > >>

bobekos:
Ja mam wymienione na Valeo, mechanik poleca tą firmę i jej produkty. Co do jej pracy to się przyzwyczaiłem i nie mogę narzekać. Wkurza mnie wyczucie gazu w i30 ale ten typ tak ma :/

adrianc90:
Daruj sobie te dylematy, ponieważ w każdym pudełku w środku znajdziesz valeo, więc po prostu bierz najtańsze.

Co do jakieś ogólnej teorii na temat "szarpania po wymianie sprzęgła na nieoryginalne" to ja nie wiem o co ludziom chodzi :P Jestem pół roku po wymianie, nic nie szarpie, wszystko jest w porządku i nie mam problemu z wyczuciem gazu. Szarpanie to ja miałem na zużytym, starym sprzęgle...

felkner:

bobekos:
Jak w każdym pudełku znajdzie valeo, człowieku zastanów się co piszesz. Z resztą się zgodzę.

adrianc90:
Normalnie w każdym pudełku będzie Valeo, bo to jedyna firma, która produkuje to sprzęgło. Czy Sachs, czy Luk, czy Valeo czy co innego zmienia się tylko cena i pudełko, części w środku są te same. Więc dylematy, które wybrać są zbędne.

Tak samo jest z rozrządami. Bosch, Ina, Ruville, Febi, Gates nie ważne w każdym pudełku napinacz Litens Canada i rolki przeważnie Iny, jedynie pasek może się różnić.

To jest normalne zjawisko w dzisiejszych czasach jeśli chodzi o części.

Tak więc spokojnie kolego bobekos, zapewniam cię człowieku, że zastanowiłem się co piszę i możesz mi zaufać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej