Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[Getz] Jaka instalacja do silnika 1.1 ?

<< < (4/6) > >>

KAROL208:

--- Cytat: "toporek" ---
Centralka LPGtech, reduktro Alaska Tomasetto, Hana czarna :
--- Koniec cytatu ---

Zestawik super Czytałem opinie o techu że jest lepszy niż stag bardziej soft doprawcowany większa precyzja w regulacji. Tylko coś tam obudowa troszke nieszczelna się zdarzała ale może to już poprawili.
Sam się zastanawiam czy nie kupić sobie techa bo pasuje pod wiązkę Staga.
Często zmieniaj filtr lotnej i najlepiej dobry a hanki posłużą.
Jak możesz zamieść fotki spod maski jak to wygląda.

toporek:
Musicie mi wybaczyć liche zdjęcia na aukcjonerze ale obiecuje, że jak ogarnie flickery itp. to zedytuje ten post. Mam czas wchodzić na forum tylko kiedy jestem na przerwie w pracy a że mam modemik to idzie jak krew z nosa;/

Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro

KAROL208:
toporek, Zabezpiecz wszystkie mocowania do karoserii przed korozja bo widać że nie dali.
Wężyki wtrysk wkrętka powinny być takiej samej długości i możliwie jak najkrótsze.
Wydaje mi się że wkrętki masz obsadzone ,,pod wiatr" powinny być wiercone pod takim samym kątem co wtryski Pb i jak najbliżej wtrysków Pb.
Pewnie nie ściągali kolektora do nawiertów stąd taki kąt wkrętki.
Reduktor mógłby być niżej  ze względu na możliwość jego zapowietrzenia. Pewnie jest teraz najwyższym punktem układu chłodzenia.
Reszta ok co do estetyki montażu. Ciekawe jak ustawienia w programie :)

toporek:
Zdjęcia są słabej jakości poprawię je jak umyje maszynę co by wstydu nie robić:P
Dzięki Karol208 za troskę:) jest zabezpieczona karoseria, bardzo marudziłem oto:P
Tłumika już nie ocale:P taka specyfika autogazu, co do długości na oko jest taka sama długość, bardziej wydaje mi się, że wiercone bez ściągania kolektora chyba było.
Na gazie nie czuje różnicy, więc cel jest osiągnięty.

Bardzo dziękuje za wszelkie opinie i porady, dzięki Wam mam nadzieje instalacja posłuży dłużej niż 30k km 8-)

P.S od 12.04 przejechane 500km. Spalania nie do końca chciało mi się sprawdzać, ale jest zdecydowanie mniejsze niż 9l/100 w "dynamicznej jeździe", a to oznacza spore oszczędności. Tankuje tylko na BP.

Andy:

--- Cytat: "toporek" ---

P.S od 12.04 przejechane 500km. Spalania nie do końca chciało mi się sprawdzać, ale jest zdecydowanie mniejsze niż 9l/100 w "dynamicznej jeździe", a to oznacza spore oszczędności. Tankuje tylko na BP.
--- Koniec cytatu ---

Nie chce byc posadzony o reklame, ale ja z kolei gaz tankuje na Shellu. Teoretycznie filtry gazu proponuje sie wymieniac co 15tys. km, ja moglbym spokojnie to robic
co 25-30. Po dobrych paru latach jazdy na tym gazie nie mam zastrzezen.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej