Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[Getz] Jaka instalacja do silnika 1.1 ?

<< < (3/6) > >>

toporek:
Dzięki KAROL208 właśnie o taki post mi chodziło. I też taki właśnie zestaw chciałem montować po 6 godz. spędzonych na poszukiwaniach odpowiedniego zestawu :mrgreen: Wysłałem jeszcze wiadomość do Klodka i już coś w temacie będzie wiadomo :-D

Andy:

--- Cytat: "toporek" ---Cześć! mój pierwszy post na reaktywowanym forum:)) Chciałem dołączyć się do tematu instalacji LPG. Andy na jakim zestawie (reduktor, wtryskiwacze itd. )operuje Twój gacek?
W środę po świętach jestem umówiony na montaż i jak narazie to wiem, że wybór padnie na STAGa i wlew gazu będzie ukryty. Kwestia reszty jest jeszcze otwarta i jeśli ktokolwiek z was ma jakieś za i przeciw proszę o szybką odpowiedź. dzięki
--- Koniec cytatu ---

Szczerze? To nie pamietam. Instalacja to jakis najnowszy Stage  z roku 2007, listwa wtryskowa wiem ze polska, byla jakas zagramaniczna do wyboru, ale mowili, ze polska chociaz nieco glosniejsza bedzie trwalsza... i chyba jest :) Generalnie wstawialem w najlepszym (jesli chodzi o instalacje) tego typu zakladzie w moim miescie, chociaz jesli chodzi o regulacje to nigdy nie mialem jej ustawionej do konca praidlowo (90% czasu swieci mi sie check)

KAROL208:
Andy, w Białymstoku przecież jest producent staga, a co do checka to zły wewnętrzny emulator wtrysków każdy hultaj i mitsu ma ten problem.

Andy:

--- Cytat: "KAROL208" ---Andy, w Białymstoku przecież jest producent staga, a co do checka to zły wewnętrzny emulator wtrysków każdy hultaj i mitsu ma ten problem.
--- Koniec cytatu ---

Pewnie masz racje,  ale slyszalem, ze ponoc mozna
sobie z tym checkiem poradzic, ale to wymaga paru jazd z podpietym notebookiem i ustawianiem w czasie rzeczywistym. A wiadomo, ze gazownikowi sie nie bedzie chcialo z kazdym klientem tak cackac wiec robia defaulta. Ale jako ciekawostke dodam, ze jak jezdzi moja zona, to check jej gasnie bardzo czesto...
przy mojej ciezkiej nodze rzadko kiedy.

toporek:
Dzisiaj odebrałem gablotę:P Gaz założony ale przejechałem tylko 15 km na stację i do domu jutro będzie próba w korkach ;-)
Centralka LPGtech, reduktro Alaska Tomasetto, Hana czarna we wspomnianym w tytule silniku 1085ccm 12v SOHC. Będę informował o postępach.

P.S
Ale to tankowanie 22l za 66 zł spowodowało taką radość na mojej twarzy:-)

W zeszłym roku przepaliłem 9500zł na samą 95 :evil:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej