Forum > Lantra
[Lantra J2] Wymiana belki tylnej - porady.
BartBartez:
2 mimośrody.
Tylko na tylnych wahaczach poprzecznych. Demontaż tylko na podniesionym aucie podpartym za progi. Inaczej po odkręceniu wahaczy koła się rozjadą i możesz już tego nie wyprostować :mrgreen:
Złośnik:
Dzięki. Już dużo wiem - czyli sama operacja wymiany nie powinna mi nastręczyć problemów - nawet jeśli będzie trzeba ciąć śruby flexem - belki też nie szkoda bo pójdzie na złom - za taką dziurą przeglądu mi nie przejdzie niestety :(
Złośnik:
Jakich wymiarów są śruby mocujące belkę do podwozia ? Te 4 szt - nie są to czasem M14 ?
Tak samo mimośrodowe - jaki mają wymiar ? Chcę przygotować porządne klucze nasadowe i porządną grzechotkę.
BartBartez:
Ty nie chcesz wymiarów śrub tylko rozmiary nasadek ;-)
Nie pamiętam dokładnie ale było 17mm albo 19 mm. NA mimośrody na pewno 19mm. Opróch nasadek potrzebujesz jeszcze oczkowy 19mm do mimośrodów i pozostałych śrub wahaczy. Aha i musisz zdjąć gumę z wydechu - wieszak na belce.
Złośnik:
Dzięki wielkie - może operacja niezbyt trudna ale zrobię fotorelację.
//Dodano: 25.02.2012 13:02//
Zapytałem czosnka z Serwisu Hyundaia o części i cenę - zamówiłem ale czosnek mówi że tych śrub tu jest tyle że masakra - twierdzi, że śruby mimośrodowe belki nie mają nakrętek tylko wchodzą w gwint belki ???????? I, że śruby mimośrodowe są dwie ale jest tu jeszcze 4 inne i jeszcze jakieś dwie.
Dziwne - bo dla mnie sprawa jest prosta - dwie śruby mimośrodowe które mocują wahacze tylne poprzeczne do belki i do tego nakrętki dwie. Tak samo z drugiej strony dwie śruby mocujące przednie wahacze poprzeczne do belki z dwiema nakrętkami i wsio. Czy ktoś tu widzi coś więcej ??? Bo ja nie.
Nawigacja
[#] Następna strona