Forum > Lantra

[Lantra J2] Wymiana belki tylnej - porady.

<< < (3/8) > >>

Złośnik:
Przepraszam - na jaką belkę wymieniłeś ? Znalezioną jakąś na szrocie ? To możesz być pewien że zeżre Ci ją talk samo szybko jak twoją. Sam ma zeżartą ale na używaną jej nei wymienię. kosztuje to trochę ale wolę wymienić na nówkę i przeżyje ona samochód a nei zebym się za chwilę znowu z tym babrał.

Bzzz:
wymieniłem ze szrotu z auta które przyjechało jakiś czas temu,
generalnie obstukałem całą młotkiem i posmarowałem farbą antykorozyjną , jak zdechnie za pół roku , czy za rok to mnie to wcale nie zmartwi :-)

Złośnik:
A ja mam pytanie z racji tego że się szykuję do tej operacji - gdzie mogę dostać śruby mimośrodowe do tylnej belki - próbował ktoś dostać ? Macie jakieś doświadczenie z tym ? Bo liczę się z tym ze zapewne obecne śruby będą musiały pójść pod szlifierkę - nigdy nieodkręcane zapewne nie poddadzą się bez walki i nic z nich nie zostanie już. Jeśli tylko ASO to jakie to są ceny ? Bo wiem że potrafią być wesołe nawet za taki mały element.

BartBartez:

--- Cytat: "Złośnik" ---Jeśli tylko ASO to jakie to są ceny
--- Koniec cytatu ---

3 lata temu płaciłem koło 20 zł za śrubę + podkładka. Nakrętki sam dobrałem.

Złośnik:
Rozumiem, że tam mamy 4 takie mimośrody ? A demontaż belki ? Na opuszczonym aucie czy na podniesionym z  tyłu z obu stron ? Chodzi głównie o rozłączenie wahaczy od belki. Mnie się wydaje że na opuszczonym powinno się to robić bo wtedy koła idą na zewnątrz auta i wahacze mamy odciążone, ale z drugiej strony mogą one ciągnąć wahacze na zewnątrz. Więc jak ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej