Forum > Lantra
[Lantra J2] Wymiana belki tylnej - porady.
jcost:
Witam,
Koledzy mam pytanko:
Czy jeżeli chcę wymienić starą belkę na nową (już mam) i udało mi się odkręcić nakrętki nr 17mm od wahaczy w środku belki od strony przodu, nakrętki śrub regulacyjnych nr 19mm od strony tyłu (śruby nie chcą wyjść - zardzewiałe i zapieczone obracają się z gumami) i śruby od mocowania belki do podłogi karoserii . W przypadku wycinania szlifierką tych czterech śrub (środka belki), czy tuleje gumowo-metalowe trzeba zakładać nowe, czy udaje się je odzyskać. Jak wyjąć stare tuleje gumowo-metalowe z wahaczy z obciętą śrubą bez demontażu wahacza (odpięcia od zwrotnicy/piasty) lub jak wyjąć same obcięte śruby z tulei gumowo-metalowych z wahaczy w środku belki - może rozwiercić.
Zastanawiam się czy dla wycięcia tych śrub (4szt) z wahaczy w tulejach gumowo-metalowych w środku belki rozbierać połączenia czterech wahaczy z zwrotnicami tylnymi/piastami (tu też są tuleje gumowo-metalowe), kiedy te śruby też nie chcą wyjść mimo odkręconych nakrętek nr 17mm.
Co proponujecie?
01.07.2016
Wyciąłem szlifierką mocowania czterech poprzecznych wahaczy z belki, wycisnąłem tuleje z wahaczy i wcisnąłem nowe tuleje oraz skręciłem nowymi śrubami i założyłem nową belkę - bez najmniejszego problemu - tak więc sprawa załatwiona. Pozostało ustawienie zbieżności tyłu - ktoś zna wartości ustawień? Czy przy ustawieniu zbieżności tyłu trzeba ustawiać też przód? Jeżeli tak to jakie wartości?
Nawigacja