Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Haczące biegi podczas jazdy, problem ze skrzyn
kosmos2011:
Jak możesz to uzupełnij profil. Czy wciskasz sprzęgło do końca i czy pod pedał sprzęgła nie dostał się dywanik.
kierownik1:
Witam. Ponieważ widzę, że wyświetleń temat ma sporo, ale mało odpowiedzi, to go podciągnę wyżej i podepnę się pod pytanie. Objawy mam podobne, czyli przy wyłączonym silniku biegi "wchodzą" bezbłędnie. Po uruchomieniu zapłonu zaczyna się "siłownia". Jedynka i dwójka wchodzą raz jako tako, raz "siłowo", trójka i czwórka i piątka wchodzą w sumie bez problemu. Objawy takie występują w sumie już około miesiąca, ale nie jeżdżę santkiem codziennie. Przy włączaniu "problemowych" biegów na postoju na chodzie auto przesuwa się do przodu lub przy wstecznym do tyłu (po prostu go "ciągnie).
Santek 2005r, 125kM, przebieg 185tys. km
Pozdrawiam i oczekuję diagnozy.
zkit:
Stawiam, że nie rozłącza sprzęgło skrzyni.
volcan:
--- Cytat: "buzz669" ---
Sprzęgło zachowuje się bardzo dobrze.
--- Koniec cytatu ---
Nie obraź się, ale właśnie opisałeś, jak zachowuje się nieprawidłowo działające sprzęgło, więc to, co zacytowałem nie ma sensu :)
Mam automat, ale przypuszczam, że w manualu wysprzęglik jest hydrauliczny, więc zacząłbym od sprawdzenia, czy jest zalany płynem (olejem lub płynem hamulcowym - w zależności od modelu - tu musi się wypowiedzieć ktoś, kto wie co ma być w Santku wlane) i odpowietrzony. Jeżeli tak - szukałbym problemu w samym sprzęgle. Tyle, że uszkodzony wysprzęglik w końcu powoduje wpadnięcie pedału do podłogi (chyba, że ktoś wykombinował sprężynę powrotu - nie mam Santka z manualem, więc nie mam jak sprawdzić), więc jeżeli pedał zachowuje się całkowicie normalnie - problem leży w uszkodzeniu sprzęgła. Kilkakrotnie podobne zachowanie oznaczało uszkodzenie łożyska oporowego, ale może to być równie dobrze uszkodzony docisk.
Powodzenia :-)
maciekw:
ja mam podobny problem - na postoju wszystkie biegi wchodzą bez problemu, podczas jazdy mam problem z wrzuceniem "3". Z luzu lub 4 nie wskoczy, muszę wrzucić 2 a potem wchodzi 3.
Pytanko bonusowe do pozostałych - czy to może być wina złej naprawy uszczelnienia półosi w miejscu wejścia do skrzyni? Bo w sumie wtedy mniej więcej zauważyłem, że coś nie gra.
Nawigacja
[#] Następna strona