Ja w ogóle nie polecam kupowania na allegro części. Teksty typu "część jest wzmocniona" mnie bawią. A najbardziej uśmiałem się kiedy u jednego sprzedawcy przeczytałem o "renomowanym producencie NTY" - dla niewtajemniczonych jest to najchińższy z chińskich produktów importowany przez warszawską firmę AJS Parts. Łożyska potrafią wyć 10 km po założeniu, a cewki potrafią paść po 200 km :mrgreen:
Wyjaśnijmy też sprawę koreańskich podróbek. Akurat w przypadku hyundaia, który bądź co bądź jest autem koreańskim dużo rzeczy Made in Korea to są oryginały zapakowane w pudełka poszczególnych producentów. Dlatego nie ma co się zrażać. Takie łożyska np. czy kupisz FAG, SKF czy SNR nie ma znaczenia, bo w każdym będziesz miał łożysko firmy ILJIN Made in Korea właśnie - oryginał. Tak samo sprzęgła wszystkie produkowane są przez PHC Valeo Korea. Na lemforderze też znajdziesz Made in Korea, bo tak naprawdę produkuje to CTR, dlatego wcześniej pisałem, żebyś brał co najtańsze z tamtych producentów, których wymieniłem. Ja np. czasami kupuje części oyodo i dostaję oryginał hyundaia w oryginalnym pudełku tylko z nalepką z kodem oyodo. Nie twierdzę, że to się tyczy wszystkiego, ale w wielu przypadkach tak właśnie jest.