Autor Wątek: [Accent LC] Nie dostaje paliwa i nie można uruchomić silnika  (Przeczytany 13623 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

f0rever

• Gość
Witam ! Przejdę od razu do tematu żeby nie owijać.
Mój accent ( 1.3 12V 85km 2000r + LPG ) Stał przez te duże mrozy 3 dni na dworze nie odpalany. Ostatnio wyjąłem z niego akumulator, podpiąłem pod ładowanie, nałądowałem, wkładam, kręce, kręce i nic..... Po chwili odkręciłem świece, patrze suchce... Pomyślałem ze to przez mało paliwa, może już nie ciągnie ( mialem juz pod rezerwą ). Zatankowalem ponad 7l, wlałem i dalej nic.. wg nie ciągnie paliwa, kręci a świece suche.

Panowie męczę się z tym już 3 dzień, na prawdę potrzebuje waszej pomocy. Z Góry pozdrawiam

doman76

• Gość
[Accent LC] Nie dostaje paliwa i nie można uruchomić silnika.
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Luty 2012, 01:24:49 »
Słyszysz pompę paliwa przy włączeniu zapłonu?
Nie mruga czasem kontrolka immobilizera?

NieAmator

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Luty 2012, 07:50:52 »
z braku paliwa mogł się zapowietrzyc daj go do ciepłego garażu odpal z gazu, gaz się dobrze miesza z powietrzem i odpali bez problemu ale tylko gdy będzie cieplej jeżeli nie słychać pompy to masz biede kolego

Offline skali

• Giełda
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001998647968
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Luty 2012, 09:17:34 »
Nie patrz na to że świece suche ;> zalezy ile minut/sekund kręciłes silnikiem. W acie masz spreżanie rzedu 12 atmosfer, wiec nie zawsze zaobserwujesz tzw. mokre świece zwłaszcza po krótkim czasie.
Odkręć filtr paliwa. wtedy będziesz miał pewność na 100% czy podaje palkiwo. Dla wiadomości przy rozrchu msi rzucic paliwem z górnego przewodu.
pzdr

f0rever

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Luty 2012, 12:55:28 »
Ok, lece do garażu sprawdzić ten filtr paliwa. A samochodu na gazie nie odpale, mam tą całą nowszą instalacje.

[ Dodano: 2012-02-07, 12:56 ]
A i co do pompy -  z tego co mówił znajomy to jej wlasnie nie słychać. Oglądaliśmy przekaźnik i mial podobno dziwne napięcia.... Mi już ręce opadają

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Luty 2012, 12:58:38 »
Jeśli nie słychać pompy to jak ma odpalić? Może wymień ten przekaźnik na nowy i wtedy sprawdź.

f0rever

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Luty 2012, 14:41:43 »
DOstałem sie do filtra paliwa, każdy węzyk po kolei odpinałem ( 3 wezyki ) i kręciłem rozrusznikiem - z żadnego nie leci ani kropla paliwa

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2012-02-07, 14:47 ]
W takim razie patrz post powyżej :)

[ Dodano: 2012-02-07, 21:28 ]
Przekaźnik sprawdzony - jest dobry....
Co nastepne ?

doman76

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Luty 2012, 22:48:46 »
Filtr paliwa z tego co pamiętam ma 2 wężyki. Jeśli nie słyszysz pompy to szukaj w tym kierunku, tzn:
-Jeśli masz alarm to gdzieś powinien znajdować się przekaźnik od alarmu. Czasami montowali niektórzy wyłącznik pompy przy załączonym lpg.
- Jeśli nie pomoże podłącz zasilanie na pompe bezpośrednio. Jeśli nie pomoże znaczy pompa padła.

f0rever

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Luty 2012, 09:40:10 »
Jeszcze taka ostateczność - te 7,5l co mam benzyny w baku to na pewno jest wystarczającą żeby pompka pociągnęła ?

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Luty 2012, 10:47:50 »
Wystarczy. U Ciebie jest ewidentnie problem z pracą pompy skoro jej nie słychać...

f0rever

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Luty 2012, 19:08:16 »
Dzisiaj zalałem do niego dodatkowo 10l - juz jest ponad 17l więc problem benzyny wykluczam. Teraz jeszcze jedno pytanie odnośnie pompy. Jak ją podłaczyć żeby sprawdzić jej dzialanie ? Tzn jaki kabel gdzie ? Bo jest ich pare a nie chce czegoś popsuć :)

NieAmator

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Luty 2012, 10:30:55 »
grube kable (przewody) są paliwowe a pompa jest na kostce. wymiana pompy to nie jest duzy problem tylko jak sie zassie ta nakrętka pompy to ciężko z nią walczyć

doman76

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Luty 2012, 21:22:05 »
zmierz miernikiem jakie jest czy masz napiecie na pompie paliwa po włączeniu zapłonu. Jak nie masz miernik to w każdym markecie za jakieś 15zł znaajdziesz, a nie raz pewnie się jeszcze przyda. jeśli nie ma to warto sprawdzić npięcie pomiedzy + a karoseria

f0rever

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Luty 2012, 17:18:42 »
wyjąłem pompę - była całą spalona....