Forum > i40 VF
[i40 VF] Akumulator - kilka pytań - i40
orzelek:
Wymienisz normalnie z 10 szczotka druciana i zakładasz nowy pamiętaj kluczyk przy sobie ją kupywalem agm oryginał z Renault lepsze parametry niż na naklejce 70a /760 firma motrio po pomiarach pokazywał ok 78a/840 więc duży zapas mocy względem naklejki
mati83:
A to nie trzeba podpinać kompa i jakoś go tam programować czy zmieniać czegoś w oprogramowaniu? :shock:
orzelek:
Nie nic nie podpinasz to jak zmiana bateri w zegarku wymienisz i korzystasz
tygrysek13:
Witam serdecznie.
Chciałbym odświeżyć temat, ponieważ i mnie czeka wymiana akumulatora.
Mam diesla bez systemu start stop.
Moje pytanie brzmi, jaki akumulator wybrać, a konkretnie jakie wymiary podejdą i jakie jest mocowanie akumulatora. Zastanawiam się też nad parametrami. Jeżdżę zróżnicowanie. Czasami kilka razy dziennie do sklepu po 1,5km, ale też sporo po trasie (55km do roboty po górach).
Ogólnie chciałbym aku kupić na necie, o w moich okolicznych sklepach różnica w cenie to ok. 90 - 100zł. Ja osobiście nastawiam się na Centrę Futurę, tylko właśnie nie wiem który model, bo wymiary są różne, a i mocowania również.
ELETomek:
--- Cytat: "tygrysek13" ---
Ogólnie chciałbym aku kupić na necie, o w moich okolicznych sklepach różnica w cenie to ok. 90 - 100zł. Ja osobiście nastawiam się na Centrę Futurę, tylko właśnie nie wiem który model, bo wymiary są różne, a i mocowania również.
--- Koniec cytatu ---
Przeczytaj post #23 kolegi MD13. Może jednak lepiej będzie dopasować aku na miejscu u sprzedawcy.
Nawigacja
[#] Następna strona