Autor Wątek: Accent 1995-problemy z odpalaniem  (Przeczytany 10533 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bazyli87

• Gość
Accent 1995-problemy z odpalaniem
« Odpowiedź #45 dnia: 31 Maj 2009, 10:45:25 »
w taki razie ja się podepne pod temat. sluchajcie ja tez mam problem z odpalaniem w accencie 98' wymieniłem akumulator i swiece reszta jest dobra... w momencie jak jest mało paliwa tak około 9-10 litrów samochód nie chce mi odpalic... próbuje pare razy i nic. wtedy dopiero po jakis 10 minutach odpala odrazu. ostatnio zgasł mi na swiatałach z pelnym bakiem i tez nie chcial odpalic. byłem u mechanika i powiedzial mi ze to napewno nie pompa bo jest podobno jakas elektroniczna... czy wymiana tej kostki napewno pomoze czy moze to byc cos w rozruszniku. mechanik do którego zawsze jezdze nie moze sobie z tym poradzic. moze macie jakis pomysl co z tym zrobic i macie zaufany warsztat....

kml

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 31 Maj 2009, 16:44:35 »
bazyli87, warsztaty w dziale warsztaty :) a co do kostki to nie powinno to kosztować nie wiadomo ile a objawy są dosyć podobne do tego. Możesz rozebrać i wyczyścić styki, moze to to ;)

bazyli87

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 04 Czerwiec 2009, 14:27:36 »
hehe słuchajcie co sie okazało.... miałem stłuczke drobną w zeszłym roku w maju... wjechał mi policjant w tył samochodu ślady były nie wielkie a na replektorze pojawiła się pajęczynka od pękniecia klosza... byłem dzisiaj w warsztacie autoryzowanym i wykryli ze lała się tam woda która robiła zwarcie i dlatego miałem problemy z odpalaniem.... co najśmieszniejsze powiedzieli mi ze za wymiane wiązki kabli musze zapłacić 700 zł.....

urve

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 04 Czerwiec 2009, 17:26:14 »
Moja kobieta ma ten sam problem.Wymieniła świece,przewody itp.Przymierza się do wymiany pompki.Ale znalazłem dla niej pewne wyjście z sytuacji.Gdy nie chce jej zapalić musi trzy,cztery razy włączyć szybko zapłon.Ale żeby rozrusznik tylko raz zakręcił.Jak Ona mówi -żeby zobił tylko "tyr".Po czymś takim odpali zawsze.Na moje oko jest to objaw czegoś z pompką.Może z zaworem zwrotnym jeśli takowy się w Hyundaiu znajduje.W każdym razie u Niej ZAWSZE to działa.
bazyli87, Moja kobieta ma ten sam problem.Wymieniła świece,przewody itp.Przymierza się do wymiany pompki.Ale znalazłem dla niej pewne wyjście z sytuacji.Gdy nie chce jej zapalić musi trzy,cztery razy włączyć szybko zapłon.Ale żeby rozrusznik tylko raz zakręcił.Jak Ona mówi -żeby zobił tylko "tyr".Po czymś takim odpali zawsze.Na moje oko jest to objaw czegoś z pompką.Może z zaworem zwrotnym jeśli takowy się w Hyundaju znajduje.W każdym razie u Niej ZAWSZE to działa.

[ Komentarz dodany przez: weryfikator.kont: 2009-06-17, 07:39 ]
Proszę w przyszłości nie pisać post pod postem w kilkuminutowych odstępach.

bazyli87

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 06 Czerwiec 2009, 15:41:12 »
dzieki urve popróbuje coś takiego zrobić może pomoże....

bazyli87

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 09 Czerwiec 2009, 18:41:37 »
słuchajcie nowa teoria na temat mojego accenta... ponownie pojechałem do serwisu na komputer bo po wymianie lampy i wiązki kabli nie pomogło. okazało się że rozwalił się czujnik wałka rozrządu. czytałem mniej wiecej gdzie on się znajduje ale niestety nie było fotki jeśli ktoś byłby uprzejmy i wrzuciłby fotke będę wdzięczny. Jeszcze mam pytanie czy ktoś wie gdzie można kupić taki czujnik najlepiej w Łodzi ale jak bedzie gdzies w polsce to też nie ma problemu i jaki byłby to koszt...