Autor Wątek: [Getz] [Getz] Nie pali na benzynie po wymianie pierścieni, pompa pa  (Przeczytany 4359 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

w.strazak

• Gość
Mam problem z odpaleniem auta na benzynie. Sytuacja zaistniała po wymianie pierścieni i złożeniu wszystkiego. Auto jest zagazowane i przy wymuszeniu uruchomienia na LPG zapala, czyli rozrząd, świece są OK. Natomiast na benzynie cisza - nie odzywa się pompa paliwa. Wstrzyknięcie benzyny pozwala na moment odpalić silnik.

Zastanawiałem się czy przypadkiem nie jest winien czujnik uderzeniowy, dzisiaj sprawdzę, chociaż nie jestem do tego przekonany. Co prawda silnik zsunął się z podpórki w trakcie demontażu, ale to raczej mało prawdopodobne...

Sprawdzałem przekaźniki pompy - dochodzi do nich prąd, zamieniałem miejscami i nic, więc to też raczej nie tutaj.

Zapiąłem przez OBD pod PCMSCAN, wyłapałem błąd P0444 - opis błędu: "Zawór regulacyjny oczyszczania w układzie emisji poprzez parowanie, otwarty obwód". Jeśli dobrze rozumiem - chodzi zapewne do zawór przy przepustnicy. To też sprawdzę, ale...

Najwięcej czasu zabrała mi inna rzecz. Ktoś powie że zostało części, bo nagle okazało się że został mi jeden wolny wtyk.

Za nic nie mogę dojść do czego był wpięty. Jest oryginalny, jego długość i ułożenie wskazuje że tutaj musi być, ale brak kostki lub gniazda w które można go wpiąć  :evil:  Jeśli ktoś ma silnik G4EA, niech mi podpowie proszę,  czy ma taki wtyk i czy jest gdzieś wpięty  :roll:

Będę wdzięczny za podpowiedzi... :-)
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 19:46:51 przez Brt »

Offline kosmos2011

• Giełda
Re: [Getz TB] Nie pali na benzynie po wymianie pierścieni, p
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Lipiec 2015, 19:45:35 »
Zmień tag tematu na [Getz]

Cytat: "w.strazak"
Zastanawiałem się czy przypadkiem nie jest winien czujnik uderzeniowy

Nie ma czegoś takiego

Cytat: "w.strazak"
Za nic nie mogę dojść do czego był wpięty