Autor Wątek: Jak wyjąć korbki do szyb?  (Przeczytany 3711 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mkkoval

• Gość
Jak wyjąć korbki do szyb?
« dnia: 11 Sierpień 2008, 22:00:47 »
cześć, jestem nowy na forum i pozdrawiam wszystkich; mam accenta '96 1.3 chciałbym założyć centralny zamek oraz wymienić głośniki z przodu ale nie mogę ściągnąć tapicerki; po wykręceniu śrubek i zatrzasków zostaje tylko korbka od szyby; nie potrafie jej sciągnąć; wydaje mi się, że zwyczjanie plastik jest na trzpieniu metalowym i wystarczy ja mocno pociągnąć, niestety mimo podważania nie chce zejść a tak zupełnie na siłe nie chce zniszczyć; powiedzcie czy to jest na jakimś patencie czy naprawde tak na siłe trzeba zdjąć; pozdrawiam

kml

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Sierpień 2008, 07:33:02 »
mkkoval, opcja SZUKAJ na górze strony. Wpisz demontaż boczków, sam dałem link do tematu na ten temat. Tydzień czy dwa temu.

81wilku

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Sierpień 2008, 09:35:45 »
jest na pewno, bo tez szukałem pare dni temu.

Pele

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Sierpień 2008, 10:16:28 »
Korbaka powinna byc zablokowana takim małym metalowym zatrzaskiem... jak sie go śrubokrętem pociagnie to on powinnien wyskoczyc i wtedy korbka zejdzie...

W tym miejscu gdzie na tym zdjeciu pan ma palca mozesz sie czegos takiego spodziewać

http://peugeot-klub.com.pl/images/articles/zrob/male/d_02_m.jpg

mkkoval

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Sierpień 2008, 23:50:17 »
dobra, temat mozna wyzucic zeby forum nie zasmiecac, ale ja mam jakos dziwnie te korbki. Powiem wam, ze mimo setek opisów to i tak mi sie to nie udalo jest tam tak ciasno, ze nie potrfie sie dostac do zawleczki. Boczek obkrecilem na korbce i w takich nienajlepszych warukach poprowadzilem kable. Bylo niewygonie ale sie udalo. Pozdrawiam

kml

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Sierpień 2008, 07:31:17 »
mkkoval, bo po prostu trzeba nieco wymęczyć tę podkładkę pomiedzy korbą a boczkiem. Jak sie to robi z głową to nic nie widać, że była męczona ;)

Hants

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Sierpień 2008, 13:03:20 »
byles kiedys u dentysty? tym hakiem do testowania dziur, dasz rade zdjac zatrzask..

kml

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Sierpień 2008, 15:38:45 »
Hants, albo bardzo cienkie i długie płaskoszczypy ( płaskie szczypce )