Autor Wątek: [Sonata NF] Gdzie złącze diagnostyczne OBDII?  (Przeczytany 5537 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

vizi

• Gość
[Sonata NF] Gdzie złącze diagnostyczne OBDII?
« dnia: 01 Lipiec 2015, 09:49:54 »
Witam!

Ostatnio jechałem bardzo szybko po autostradzie przez dłuższy czas z max prędkością (wiem, że to nie zgodne z przepisami, ale chciałem "przegonić i przepalić" auto)

Obroty na max, prędkość większa niż zakładana jako "max" i nagle auto straciło moc, zaczął mrugać "check", zwolniłem, i tak przy 140 auto odzyskało ducha (na szczęście) ale "check engine" świeci się cały czas.

Mam ELM'a do podłączenia do OBDII, chciałem podłączyć, żeby zobaczyć co się stało ale nie mam pojęcia gdzie jest złącze. Znalazłem w komorze silnika jakieś złącze diagnostyczne, ale nie jest to OBDII - czy sonia 2007 crdi nie posiada takowego? A jak posiada to gdzie? A może jakieś pomysły co się mogło stać?

Dzięki :)

cinn3k

• Gość
Re: [Sonata NF] Gdzie złącze diagnostyczne OBDII?
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Lipiec 2015, 11:17:12 »
Cytat: "vizi"
Witam!

Ostatnio jechałem bardzo szybko po autostradzie przez dłuższy czas z max prędkością (wiem, że to nie zgodne z przepisami, ale chciałem "przegonić i przepalić" auto)

Obroty na max, prędkość większa niż zakładana jako "max" i nagle auto straciło moc, zaczął mrugać "check", zwolniłem, i tak przy 140 auto odzyskało ducha (na szczęście) ale "check engine" świeci się cały czas.

Mam ELM'a do podłączenia do OBDII, chciałem podłączyć, żeby zobaczyć co się stało ale nie mam pojęcia gdzie jest złącze. Znalazłem w komorze silnika jakieś złącze diagnostyczne, ale nie jest to OBDII - czy sonia 2007 crdi nie posiada takowego? A jak posiada to gdzie? A może jakieś pomysły co się mogło stać?

Dzięki :)

W mojej Sonacie NF z 2008 po lifcie, złącze OBDII jest pod kolumną kierowniczą po lewej stronie, więc szukaj w tym miejscu, jak nie znajdziesz to ewentualnie wieczorem mogę wrzucić fotkę.

Edit:

Foto z netu:

Pozdro.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Lipiec 2015, 17:18:05 »
Zdjęcia ?

cinn3k

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Lipiec 2015, 11:36:36 »
Cytat: "kosmos2011"
Zdjęcia ?

Temat zapewne martwy ale foto dla potomnych