Autor Wątek: [Sonata EF] [Sonata EF] szarpanie i strzelanie w tłumiku\  (Przeczytany 3537 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mariusx1989

• Gość
[Sonata EF] [Sonata EF] szarpanie i strzelanie w tłumiku\
« dnia: 19 Czerwiec 2015, 22:12:41 »
Witam Panowie kolejny temat a w zasadzie jego kontynuacja w nowym wątku... Tydzień temu wymieniłem rozrząd + czyszczenie przepustnicy. Mechanik po wymianie powiedział, że "poprzedni właściciel miał przesunięty pasek rozrządu o jeden ząbek, teraz będziesz miał więcej mocy, sprawdzałem 3 razy czy aby na pewno się nie pomyliłem". Zamiast większej mocy mam szarpanie, większe spalanie i strzelanie w tłumik. Moje pytanie co do cholery? rozrząd? przepustnica? sonda lambda?

Dodam Tylko, że doszły nowe usterki świece w oleju( świece wymieniłem), uszczelka pod klawiaturę zamówiona dochodzi do tego pytanie czy z cewkami wszystko w porządku.

[ Dodano: 2015-06-19, 22:29 ]
http://allegro.pl/rozrzad-hyundai-sonata-2-0-po-98-santa-fe-0529n-i5346180937.html mój zestaw rozrządu

nowy ROZRZĄD kpl. -  

FIRM :  " MITSUBOSHI + GATES + VALEO"
Indeks : E10529

ROZRZAD  SKŁADA SIE z 6 ELEMENTÓW :

PASEK Rozrzadu  "MITSUBOSHI" - 173 zebów
PASEK Balansowy "GATES" - 65 zębów
NAPINACZ HYDRAULICZNY Rozrządu "OEM-HYUNDAI"
NAPINACZ  Balansu   "VALEO/GMB"
ROLKA Prowadząca 1 "VALEO/GMB"
ROLKA Prowadząca 2 "VALEO/GMB"

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Czerwiec 2015, 23:08:58 »
Dodaj tag tematu wg poniższej instrukcji również do tego tematu http://hkp.nazwa.pl/forum/viewtopic.php?t=7245

Trzeba kliknąć po prawej stronie postu na „EDYTUJ” i następnie:

Dodaj też screen aukcji  allegro lub napisz symbole składające się na komplet rozrządu.

gto.ferrari.599

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Czerwiec 2015, 22:41:19 »
ZDEJMIJ KOŁO I OSŁONY-SPRAWDŹ CZY ROZRZĄD DOBRZE ZŁOŻONY...
Świece w oleju: sprawdź czy masz dokręcone świece, dekiel zaworowy i czy nie brakuje wewnętrznych uszczelek...

Mariusx1989

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Lipiec 2015, 09:35:37 »
Usterki usunięte. Piszę co było nie tak, może komuś pomoże. Za pomoc dziękuję wszystkim odpowiadającym. Okablowanie do cewki x2 wymienione + uszczelka pod klawiaturę. Samochód jeździ płynnie odzyskał moc.