Forum > i30 GD
[i30 GD] Dziwne Odgłosy Podczas Skrętu
piwi:
Tarcze hamulcowe podlegają pod gwarancję. Sprzęgło chyba też, przynajmniej ja miałem na gwarancji robione.
WADE1982:
Panowie filmik !
//www.youtube.com/watch?v=a_Wp_RHq4os
ojciec po stronie pasażera :) :mrgreen:
- dziwne jest to, że gdy jadę sam bez obciążenia skrzypienie ustępuje :?:
piwi:
Jeśli dobrze słyszę to dźwięk o który Ci chodzi to praca zwijacza i chyba jest to normalne. U mnie też jest, choć nie zawsze. Innych rzeczy tam nie wychwyciłem.
WADE1982:
dzięki wielkie, za opinie ;)
jutro jadę do ASO zobaczę co chłopaki powiedzą....jak tylko coś będę wiedział od razu się z WAMI podzielę ...!
[ Dodano: 2015-06-30, 18:17 ]
Panowie dla zainteresowanych :)
odgłosy pochodzą z tzw. łożysko kolumny amortyzatora!
wymienią mi od razu parę, pracownik sprawdził numer seryjny produktu i podobno został on zmodyfikowany przez HYUNDAI na nowy inny (tzw. upgrade produktu) .... hmmm daje do myślenia ? jestem umówiony na piątek na wymianę, więc jak tylko wrócę z serwisu , sprawdzę i oczywiście zdam relację !
pozdro dla
wszystkich!
Arek103:
Witam, i jak odgłosy ustały po wymianie tych łożysk? U mnie występują podobne dźwięki ale tylko gdy samochód stoi i skręcam kierownicą na max w jedną lub w drugą stronę pod koniec pełnego skrętu, wystarczy żeby samochód powoli się toczył i dźwięków nie słychać. Praktycznie nie zdarza mi się kręcić kierownicą jak samochód jest zatrzymany, więc po 2 latach użytkowania nie jestem wstanie powiedzieć czy taki odgłos był zawsze czy nie.
Nawigacja
[#] Następna strona