Forum > i30 GD

[i30 GD] Dziwne Odgłosy Podczas Skrętu

<< < (3/4) > >>

WADE1982:
Arek jestem mega wnerw...
odebrałem wóz w sobotę, myślałem że jest ok wszystko bo podobno WYMIENILI łożyska amorów :) ale dzisiaj jadąc z ojcem występuje ten sam odgłos... (coś mnie chyba zaraz strzeli) jutro znowu ASO ...

ed. Nie cytujemy wypowiedzi, na którą odpowiadamy, jeśli jest ostatnią w wątku. Wymazanie cytatu. tekla

piwi:
WADE1982,
Jeszcze raz wsluchalem sie w dzwiek w tym filmie i wylapalem to o co Ci chodzi (wczesniej odtwarzalem go na telefonie i nie slyszalem tego). Powiem szczerze ze jest to dosyc znajomy dzwiek i wydaje mi sie ze slyszalem go juz w kilku autach. Kojarzy mi sie on z dzwiekiem ktory wystepuje przy opuszczaniu auta z lewarka przy zaciagnietym hamulcu recznym. Wowczas gdy auto osiada to slyszalne sa takie dzwieki w kazdym chyba aucie. Mowisz, ze wystepuje ten dzwiek podczas krecenia kierownica tylko na postoju, moze wlasnie jest on wtedy gdy trzymasz wcisniete hamulce lub wlasnie na recznym? Tak tylko sobie przypuszczam, moze to faktycznie problem lezy gdzies glebiej.

Edit:
Teraz doczytalem ze masz ten dzwiek w trakcie jazdy, w takim razie moja diagnoza moze byc bledna.  Moze to cos z calymi amortyzatorami? Musisz chyba mocniej przycisnac ASO...

Arek103:
Jak pisałem, u mnie występuje identyczny dźwięk ale tylko na postoju, tylko nie pamiętam czy podczas kręcenia kierownicą miałem wciśnięty pedał hamulca, dzisiaj po południu jeszcze raz sprawdzę. Albo jak napisał Piwi, może masz jakiś problem z hamulcami, jakiś zacisk trzyma i dlatego dźwięk słychać również podczas wolnej jazdy.

WADE1982:
Arek podczas wciśniętego hamulca to normalne mam tak samo :) ....

ale gdy już 3mam go na luzie i próbuje kręcić kierownicą pojawia się inne skrzypienie niż podczas 3mania hamulca...

byłem dzisiaj w ASO niestety samochód kolejny raz wzięty na trzepaki, tam panowie nic nie stwierdzili wszystko CACY zero luzów NIC !!!!!!

ZZA CHWILE GOŚĆ PODJEŻDŻA nowym i30 i zaczynamy testowanie oczywiście ZERO SŁYCHU ZERO ZGRZYTU......

goście rozkładają ręcę..... twierdząc że nie mają pojęcia o co kamman.. ;(

w sobotę zostawiam wóz od samego rana , mam nadzieje, że coś jsię wyjaśni.....  :-|

Arek103:
Masz rację umnie słychać zgrzyty tylko na wciśnięty hamulcu, po zwolnieniu hamulca cisza.
Zerknij na ten temat gościu miał podobny problem:
http://mazda6forum.pl/viewtopic.php?f=83&t=1846

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej