Forum > i30 GD
[i30 GD] Dziwne Odgłosy Podczas Skrętu
WADE1982:
Witam !
mam do Was zapytanie otóż jest to bardzo dziwna sprawa, a może taki urok samochód ma przejechane 30 000 km ... jestem drugim właścicielem i podczas jazdy zwłaszcza jak samochodem podróżuje więcej niż jedna osoba słyszę dziwne skrzypienie jakby terkotanie gdy ruszam kierownicą ( czyt o w prawo czy w lewo ) jadąc samemu, dźwięki praktycznie są niesłyszalne... ????
Jadę w tygodniu zrobić podłokietnik extra w ASO ....i od razu zapytam, przypomnę że samochód miesiąc temu był sprawdzany na trzepakach i w ogóle.....
Co o tym myślicie ?
PRS:
u mnie po 54000 do wymiany łożysko z tyłu. Zaczęło regularnie stukać jak się skręca i dociąża tylną oś, może masz to samo z przodu...
WADE1982:
PIERON WIE ;/ jutro jadę to zobaczę co mi powiedzą ;/ ale myślę, że tak nie powinno być (pytanie czy takie rzeczy, jak łożysko itp, itd podchodzą pod gwarancję?)
nagrałem nawet filmik na tel....
piwi:
Wrzuć ten film na YT i pokaż na forum.
PRS:
Pod gwarancję nie podlegają tarcze, klocki, tarcza sprzęgła..., masz to napisane w ksiażce gwarancyjnej. Łożysk nie jet wymienione więc masz 5 lat.
Może to być ewentualnie klocek hamulcowy obcierający o felgę/odważniki na feldze.
Nawigacja
[#] Następna strona