Forum > i40 VF
[i40 VF] i40 plyn chlodniczy
Venom:
--- Cytat: "wtom" ---durnego robota z tym ASO. latarka w dłoń, lustereczko i z rana bez odpalania pooglądać wszystkie opaski pompę wody, chłodnice i będzie widać. wcale nie musi kapać na ziemię
--- Koniec cytatu ---
bez odpalania to gówno zobaczysz. Kapie zazwyczaj jak własnie jest nagrzany i chodzi bo wtedy zrasta ciśnienie . Ja tak włąśnie wypatrzyłem .
petszol:
Mam ten sam objaw i chyba już z pol roku sie bujam z ASO ( aż jedne juz zamknęli ).
Po wielkiej walce stwierdzili rozszczelnienie chłodnicy i ją wymienili . Płyn nadal znika ale już w bardzo małych ilościach . Tak naprawiali , że mam juz auto po gwarancji a problem nadal istnieje ...
krzysiekchl:
Moim zdaniem usterka wykryta w trakcie gwarancji, nie została usunięta to chyba powinni dokończyć temat.
Alfred:
A więc byłem wczoraj w ASO. Mieli już borszurkę wydrukowaną co sprawdzać w przypadku wady fabrycznej silnika (czyli te co były do wymiany). Mechanicy sprawdzali według tego co tam HMP napisało. Po 2h nie do konca wiedzieli czy to to. Rozgrzali silnik, a następnie zaczeli go od srodka ogladac. Zauwazyli ze EGR sie lekko poci i jest tlusty. Obstawiają, że to może by to ale nie są pewni. Troche czasu też nie było (późno byłem) i nie rozkręcali go dalej. Wlali mi na full płynu, porobili fotki i po 1 tys mam wrocic. Nastepna wizyta ma byc dłuzsza bo dalej beda go rozkrecac. Co rozmawiałem z osoba, która prowadzi moja sprawa to jak to on powiedzał "Mam nadzieje ze to jest EGR, bo jak silnik to zamawianie go w HMP tez latwe nie jest, ale problem rozwiazemy". W jego historii miał jeden taki przypadek ze silnik wymieniali. Zatem narazie musze zrobic 1 tys km, umowic sie na nastepna wizyte i ona juz powinna byc kluczowa i bedzie werdykt. Czy to jest ten EGR i nowy mi wsadza, czy jednak motor i dostaje nowy silnik.
waszek_rmc:
A jaki masz przebieg? Ciekawe co tam jest w tej broszurce... No i. Czy można jakoś po nr silnika sprawdzic czy był wymieniany:)
Nawigacja
[#] Następna strona