Forum > i40 VF
[i40 VF] i40 plyn chlodniczy
Alfred:
Samochod zostal wyprodukowany w maju 2013, pierwsza rejestracja grudzien 2013. Przebieg 76 tys. Broszurka wygladała ciekawie bo mi pokazywali. Pare kartek co trzeba sprawdzac, rysunki itp. Ogolnie mowili mi ze przerabiali wszystko. Wymiany zbiorniczkow, chlodnic itp. Kazdy element a i tak sie konczylo na wymianie silnika. Tutaj jezeli to stwierdza to juz nie beda sie bawic w wymiane kazdego elementu. Tylko od razu raczej silnik. Jezeli to jest to. Chyba ze ten EGR.
Alfred:
No i akcja sie chyba kończy powoli (mam nadzieje:). Według ASO jest nieszczelna chłodnica EGR. Jest mocno "tłusta". Będą zamawiać nową i wymieniać. Mam nadzieje, że już sie na tym skonczy i to tu tkwił problem:)
I info które może kiedyś się komuś przydać - koszt nowego EGR do i40 w ASO to 4200zl netto. To całość z wymiana w ASO to pewnie kolo 7 tys albo i wiecej:)
orzelek:
Jest bardzo duże prawdopodobieństwo często w autach nawet innych marek było podobnie,miałem kiedyś vw touran i też było że uszczelka pod głowicą a może pękła a może węże a okazało się że chlodniczka egr i pompka dogrzewacza usterka usunięta i auto jeździ do dziś bez problemu
pudzian3:
Czy ktos mial juz doswiadczenia z uciekajacym plynem po uplywie gwarancji? I jak sie z tym uporal? W jakich kosztach?
waszek_rmc:
Gdzieś czytałem, chyba to nawet Alonzo pisał, że wada fabryczna ujawniająca się na początku gwarancji to przerwane ścianki szpilek, stąd ubytki płynów. Dziwne aby tobie po takim czasie wada się ujawniła, zatem szukałbym bardziej przyziemnych powodów, jak np. wycieki
Ktoś tez wspominal o wadliwych zbiorniczkach, tudzież korku, który "nie odpowietrza układu".
Czy masz znaczący ubytek? Już kilka razy dolewaleś?
Nawigacja
[#] Następna strona