Forum > i20
[i20 PB] podwyższone spalanie ...mrozy ? - słabe ogrzewanie
Leszek_S.:
Co prawda mam Terracana, ale też tak mam... samochód rozgrzewa mi sie dopiero po jakichś 10 km przy tych mrozach a wcześniej rozgrzewał sie juz po 2. Spalanie wzrosło z 10 do ok 12l/100 km czyli wzrosło 20%. Do pracy dojeżdżam 20km... Nie doszukiwałbym się jakieś awarii, te mrozy tak dają w kość ;-)
Grzech61:
--- Cytat: "Leszek_S." ---.....Spalanie wzrosło z 10 do ok 12l/100 km czyli wzrosło 20%...... te mrozy tak dają w kość ;-)
--- Koniec cytatu ---
U mnie ze wzrostem zużycia paliwa jest to samo :-( natomiast ciepłym zaczyna dmuchać po około 3 km :mrgreen: .Do roboty też mam przeszło 20 km,ale nie marznę
Kurako:
w gacku spalanie okolo 8/100. Jak jade do dziewczyny 5.5 km to pod koniec trasy juz mi ciepło, albo nawet za ciepło :))
Leszek_S.:
--- Cytat: "Grzech61" ---ciepłym zaczyna dmuchać po około 3 km
--- Koniec cytatu ---
Ciepłym, ciepłym... tak to i u mnie dmucha :-P ja liczę do pełnego nagrzania czyli wskazówka temperatury ciut poniżej połowy miernika :-P ;-) wtedy to dopiero daje gorącym aż się dotknąć nie daje wylotów powietrza :mrgreen:
Grzech61:
--- Cytat: "Leszek_S." ---Ciepłym, ciepłym... tak to i u mnie dmucha :-P ja liczę do pełnego nagrzania ....... wtedy to dopiero daje gorącym aż się dotknąć nie daje wylotów powietrza :mrgreen:
--- Koniec cytatu ---
No widzisz,każdy rozumie inaczej.Dla mnie 21 st w samochodzie to max.Przy takich mrozach to nie ma bata,żeby samochód po 3 km gorącym powietrzem dmuchał - zwłaszcza diesel.Ale generalnie u mnie nie jest źle :-D
Nawigacja
[#] Następna strona