Autor Wątek: [i30 FD] Lakier odchodzi ze zderzaka  (Przeczytany 4689 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kucharz

• Gość
[i30 FD] Lakier odchodzi ze zderzaka
« dnia: 26 Czerwiec 2015, 15:32:20 »
Mam problem z moim i30 CW. Około 3 lata temu oddany był do ASO w związku z likwidacją szkody z AC. Uszkodzony był reflektor i część zderzaka w jego pobliżu, zrobiono więc cały element. Po paru miesiącach od naprawy zauważyłem, że ze zderzaka zaczyna odchodzić zewnętrzna bezbarwna powłoka lakieru. W kilku miejscach potworzyły się takie jakby "pęcherzyki" czy po prostu ubytki, przypominające wyglądem odchodzącą folię. Początkowo było ich niewiele i niedużych rozmiarów, aczkolwiek po pilnej potrzebie odpicowania auta na ręcznej myjce, ze zderzaka zaczęły odchodzić już dużo większe płaty lakieru. Pan z innej ASO (gdzie robiłem wtedy przegląd gwarancyjny) stwierdził, że być może lakier został nałożony w niewłaściwej temperaturze. Zareklamowałem temat w "swojej" ASO, zrobili bez dąsów. Minęły dwa lata i temat niestety powrócił. Obawiam się, że teraz z reklamacji będą nici, ponieważ o ile poprzednia odbywała się na podstawie faktury za wcześniejszą likwidację z AC, tak fakt jej dokonania (reklamacji) nie został nijak udokumentowany (wówczas tym autem jeździł mój ojciec i to on załatwiał wszelkie formalności - ponoć odbyło się to na zasadzie: Czy jest ok? Tak, jest ok. To proszę bardzo, do widzenia.).
Moje pytanie brzmi: czy ktoś miał podobne problemy z lakierem? Jestem laikiem, ale wygląda na to, że wystarczyłoby miejsca z ubytkami wypełnić lakierem bezbarwnym. Ktoś się coś orientuje w temacie?

Kucharz

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Czerwiec 2015, 12:25:12 »
Poprzednim razem zakładając temat wybrałem [i30 CW], ale teraz są wyłącznie inne opcje, więc zostawiłem bez. O co chodzi z tą zmianą?

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Czerwiec 2015, 17:40:02 »
To wybierz FG.

Kucharz

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Czerwiec 2015, 20:36:14 »
Zmieniłem. Mógłbyś mi napisać, skąd się wzięła ta zmiana (z CW na FG)?