Forum > i40 VF
[i40 VF] Chip tunning i40 1.7 CRDi (115 KM -> 135 KM)
krzysiekchl:
Po pierwsze mapa fabryczna - trochę ciszej ale tryka pod dużym obciążeniem.
Po drugie wizyta w Hyundai sprawdzone wszystkie parametry w normie. Nawet bardzo ładne jak na przebieg.
Po trzecie rozmawiałem z Panem z Łowicza i jak usłyszał gdzie robiłem wtryski to stwierdził , że trafiłem najgorzej w Polsce (hm, 20 km odległość to konkurencja). Jadę jutro do Bosch serwis i będą sprawdzać. Najwyżej wyjna wtryski, bo bardzo słuchać ich zła pracę powyżej 2000 obrotów na biegu 3,4,5 przy mocnym dodaniu gazu.
Mechanik z Hyundai dodał, bo zabrałem go na jazdę próbną i wtedy usłyszał dźwięki, o których mówiłem... Stwierdził żeby sprawdzić kompresję... Ale raczej to wykluczam bo silnik pracuje i odpala idealnie.
A DPF jak się wypalał tak się wypala - co 60-70 km.
MD13:
//www.youtube.com/watch?v=yApmlEVsnh0
Dla zainteresowanych trochę info o DPF. Omówione jest chyba wszystko co dotyczy problemu z DPF. I wytłumaczenie kiedy się dopala itd.
krzysiekchl:
Dobra. Podsumowując walkę ze stukowym spaleniem winne były zregenerowane źle wtryskiwacze. Albo jeden. Zalozylem używane. Auto nie stuka.
Pajaro:
Kurcze szkoda że dopiero teraz odkopałem ten temat. Moja i40 też działa trochę głośno. Mam automat i wiem że to trochę zmienia postać rzeczy. Zanim ją kupiłem był wymieniony silnik i na pewno jeden wtrysk. Może masz nagrany filmik jak dział silnik ze stukowym spalaniem? Nie mam w okolicy nikogo z kim mógłbym porównać pracę silnika.
kisiek:
Polecam icktuning łódź po wyłączeniu dpf już miesiąc i nic się nie dzieje.Teraz czas na mapę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nawigacja
[#] Następna strona