Forum > i40 VF

[i40 VF] Chip tunning i40 1.7 CRDi (115 KM -> 135 KM)

<< < (10/21) > >>

MD13:
A gdzie robiłeś chipa?? Jaki przebieg??

krzysiekchl:
Chip w tc-performarmance . Przebieg 245 tys.

Błąd P245A wraca. Samochód pracuje różnie. Wypalanie DPF pojawiło się po 70 km. Przy ok 1000 obrotów słuchać gwizd

MD13:
węglu wujka gogle masz problem z  EGR. I to by tłumaczyło ,że silnik dziwnie pracuje.
A przy strojeniu nie wyłączyli ci EGR? Mi to zrobili od razy ,żeby nie było problemów.

krzysiekchl:
Czytałem Google ale nic tam o problemach z DPF ani spaleniem stukowym i wypchnięciem wtryskiwacza nie bylo. Podejrzewam mapę, w tygodniu jadę przywrócić fabryczną. Zobaczymy co będzie

Venom:

--- Cytat: "MD13" ---węglu wujka gogle masz problem z  EGR. I to by tłumaczyło ,że silnik dziwnie pracuje.
A przy strojeniu nie wyłączyli ci EGR? Mi to zrobili od razy ,żeby nie było problemów.
--- Koniec cytatu ---

mi tez nie wyłączyli i pracuje mi jak złoto . Wątpię czy program ma coś z tym wspólnego. Spalanie stukowe pojawia się wtedy gdy zapłon następuje nie wtedy gdy trzeba . W programach miejsca w którym następuje zapłon się nie zmienia. Pytanie brzmi czy to aby napewno spalanie stukowe ( bo to bardzooooo dziwne ).Jeśli tak to nie wiązałbym tego ani z wtryskami ani programem. Teoretycznie moze to meic coś wspólnego ze złym paliwem ale żeby az tak ?

[ Dodano: 2018-03-17, 16:24 ]
obstawiam EGR .Być może to lanie wtrysków jakoś go naruszyło? Trzeba by sprawdzić czy jest jakaś zależność .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej