Forum > i40 VF

[i40 VF] Chip tunning i40 1.7 CRDi (115 KM -> 135 KM)

<< < (9/21) > >>

Venom:
No ze 116 ale my mamy te słabsze jednostki które niczym ( oprócz softu  i kolektorów) nie różnią się od jednostek 136 i 141 koni zatem te + 7 koni u ciebie trzeba traktować jako odblokowanie do normalnych parametrów nic więcej. Byłeś z nim ostatnio na wypalaniu poza miastem ? W mieście ci sienie zregeneruje tzn zawsze przerwiesz ten proces. Tu potrzeba minimum 15 minut jazdy na 3 000 obrotów bez dotykania hamulca i zmiany biegów. Jedziesz do Piątku , pakujesz się na autostradę i jedziesz do Sójek na 4 biegu 3000 obrotów i masz dpf pusty .

krzysiekchl:
Byłem w Świnoujściu autostradą jechałem, teraz jechałem do łodzi miedzy 160 - 200 KMH. Czyszczenie się pojawiło jak wracałem.

krzysiekchl:
Pytanie. Co może powodować dźwięk spalania stukowego. Słychać je od ok 2000 obrotów przy mocniejszym wciskaniu gazu. Jak przyspiesza się spokojnie to jest normalnie. Wtryskiwacze są po regeneracji. Auto jest po chipie. Czy mogło się coś stać z mapą?

Venom:
przestawiony zapłon tzn wyprzedzony

krzysiekchl:
No i pojawił się błąd P245A... Co tu się dzieje? Wcześniej wywalony wtryskiwacz....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej