Forum > i40 VF
[i40 VF] Chip tunning i40 1.7 CRDi (115 KM -> 135 KM)
Venom:
elegencko
krzysiekchl:
Musi jechać, w automacie musi to być fajne uczucie.
krzysiekchl:
--- Cytat: "Venom" ---Ponizej mój wykres po wgraniu programu i strojeniu. W stocku okazało się że moja 115 konna wersja ma koni 126 . 162 konie bez problemu ale ostatecznie z uwagi na dpf zostaliśmy przy 155.
[ Dodano: 2018-02-05, 12:11 ]
--- Cytat: "krzysiekchl" ---A czy ktoś z Was po chipie zaobserwował częstsze czyszczenie DPF? I słyszy głośniejsza pracę turbiny?
--- Koniec cytatu ---
U mnie wręcz przeciwnie. Wogóle nie słychać nic a cały silnik pracuje tak cicho ze wydaje mi się że to jest benzyniak. Co do częstszego wypalania to z tego co pamiętam to ten majster który mi programował to nie jest dobry objaw. To jest wręcz zły objaw. Po modzie podniesiona jest temperatura spalin i dpf głupieje .Dla niego teraz to nie jest podniesiona temperatura spalin a on to odczytuje jako rozpoczęcie procesu regeneracji bez względu na to czy czy potrzeba czy nie i czy tego chcesz czy nie .Innymi słowy kontroluj poziom oleju bo może lać po tłokach .
--- Koniec cytatu ---
A u Ciebie nie ma zbyt wysokiej temperatury spalin? Dziś po 70 km się włączyło jak dodałem na 2 i 3 biegu gazu. Najgorsze że nie wiem jak sprawdzić sam DPF.
Venom:
Hm, wiesz. Nie dramatyzowałbym bo przecież dpf jest taki sam jak wersji 141 konnej. U ciebie wzrost mocy vs seria jest właściwe prawie żaden .U mnie nieco więcej ale tez bez jakiś drastycznych skoków . Nie zauważam póki co negatywnych stron .Mam ten interfejs co tos ie podpina. Muszę kiedy zobaczyć czy jest coś na temat temperatury spalin .
krzysiekchl:
No u mnie ze 116 wyszło 148. Może już faktycznie jest dość pełny i wystarczy trochę jeżdżenia niedogrzanym autem i się dopełnia?
Nawigacja
[#] Następna strona