Forum > i40 VF
[i40 VF] Chip tunning i40 1.7 CRDi (115 KM -> 135 KM)
krzysiekchl:
A kto Ci robił mapę i wywalał DPF ?
MD13:
krzysiekchl zabieg zrobiłem w:
G-LAB Diesel Tuning
Rokicińska 266 92-620 Łódź
Tam też robił Venom swojego i40. Byłem pierwszy z silnikiem 136k i automatem. Do tej pory z i40 robili manuale i z mniejszą fabryczną mocą.
waszek_rmc:
168 kucy to grubo... masz może wykresy?
Co do DPF to jak to wyglada? Masz przelot czy dziury w obudowie? Jaki całkowity koszt? Widziałeś DPF po wycięciu? Jaki był stan? Co tak naprawdę robią z reszta filtru? Oddali Ci go chociaż?
Venom:
Krzysiek to to samo miejsce gdzie ja robiłem. 168 koni fajnie.Jaki moment ? Moc to akurat zazwyczaj jest powyżej 3000 wiec tam gdzie sporadycznie bywamy . Masz wykres? Zaskakujące jest to ze w serii miałeś 128 koni tylko. Może przez dpf? U mnie było w serii zamiast 115 koni az 126 . 168 jest bez problemu do zrobienia w i40 nawet tej 115 konnej jak i z dpf .Przynajmniej moja sztuka chciał kręcic wysokie parametry.
Serio spadło ci spalanie? Ja mam wrażenie ze mi delikatnie wzrosło po modzie ale możne to dlatego że przed było nieprzyzwoicie niskie .
heheh chwalili ci się jak zatrzasnęli kluczyli w moim i40 ??? :lol: :lol: :lol: :lol:
MD13:
DPF nie widziałem. Rano wstawiłem auto i po południu po nie pojechałem. Byłem przy wgrywaniu mapy.
https://drive.google.com/folderview?id=1-bAPpZ8eZ4EmkE6ZE9CN56f3K_TXrVlg
Tu jest wykres . Dla porównania jakieś fabryczne ustawienia. Z momentem jest tak że w automacie jest trochę zafałszowany ze względu na sprzęgło. Spalanie spadło na pewno z powodu DPF. Jak mi ciągle dopalało to brało paliwo. Tak czy siak z 9 na razie mam 7. Jestem na wyjeździe na autobanie auto ma moc. Czuć moment że jest prawie stały tak jak na wykresie . Venom opowiadał tylko że twój bardzo chciał się kręcić i trzeba było go ograniczać. Z DPF został wywalony środek i wyłączony z kompa. Z zewnątrz wygląda jak by był. Dodatkowo wyłączył mi EGR za zaś. Auto spokojnie jadąc na 6 biegu zbiera się bardzo dobrze . Nie trzeba tak deptać i redukować. Co to g- lab to podejście profesjonalne. Spokojnie pogadaliśmy , spytał mnie czego oczekuje. Te osiągi co ja uzyskałem są bez szaleństw. Spokojnie można było go dać wyżej. Początkowo uzyskał 158 km ale wykres nie był tak równy i po rozmowie stwierdził,że go poprawi. No i wyszło 168 km. Koszt to 1800zł.
Nawigacja
[#] Następna strona