Forum > ix35 EL
[ix35 EL] xenony do naszych ix35
Złośnik:
W Lantrze dokonałem takiego cuda - i gdyby nie przeciwmgłowe to cały dół by ładnie świecił ale w IX pewnie też jest to do zrobienia tylko musi być po 1 - primo - taka oprawka z której wychodzą 3 przewody - do obu włókien i klapą bagaźnika poprowadzić przewód aż do bagażnika do wiązki do przewodu który niesie ze sobą + dla drugiego włókna żarówki w momencie wciśnięcia hamulca. Proste.
balboa:
Dziękuję Złośnik za informację. Kiedyś, dawno temu aby zapalić nieużywane żarówki połączyłem ścieżki na krótko i tyle. W tym przypadku się boję. Za dużo ostatnio przypadków palących się nie wiadomo dlaczego pojazdów (poza debilami podpalającymi auta).
Przyglądałem się ponownie po zmierzchu lampom i stwierdzam, że naprawdę dobrze byłoby dla efektu dodatkowy żarnik podpiąć. Niestety nie podejmę się tego sam, za "cienki" jestem...
firefighter1:
--- Cytat: "Grzech61" ---Chodzi mi o samą lampę.Brak samopoziomowania,spryskiwaczy kloszy.Zgodnie z obowiązującym prawem montaż takiego oświetlenia jest nielegalny
--- Koniec cytatu ---
... a co za tym idzie w razie kolizji możesz zostać oskarżony o oślepienie a tym samym zostać sprawcą.
mada:
W serwisie powiedzieli że nowe oryginalne lampy z xenonami i diodami do jazdy dziennej bez problemu da się zamontować do naszych ix-ów.
Tylko ile to może kosztować??? To już inna bajka.
gurszczak:
Ciekawi mnie cena :) a co ze spryskami?
Nawigacja
[#] Następna strona